Foto: pusta
Knedlíky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné. Hrnčeky som vymazala maslom. Do misy som nakrájala starší chlieb na kocky, pridala som hrnček múky, Zobraziť celý popisKnedlíky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné. Hrnčeky som vymazala maslom. Do misy som nakrájala starší chlieb na kocky, pridala som hrnček múky, soľ, hrnček mlieka, vaječné žltky a a celé som premiešala. Nakoniec som vmiešala do masy sneh z bielkov a nechala chvíľu odstáť. Naplnené hrnčeky touto masou som vložila do hrnca s vriacou vodou a prikryté som varila 30 minút. Vyklopené knedlíky som niťou pokrájala na plátky. Podávajú k mäsu alebo k zelenine na šťave.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
2
Včerajší chlieb som pokrájala na kocky o hrane cca 1 cm.
-
3
Do misy som dala pokrájaný chlieb, múku, soľ a vaječné žltky. Priliala som mlieko a spolu celé premiešala.
-
4
Z bielkov som šľahala tuhý sneh.
-
5
Ušľahaný sneh som opatrne vmiešala do masy.
-
6
Hrnčeky som silne vymazala maslom.
-
7
Vymazané hrnčeky som do 3/4 naplnila pripravenou masou.
-
8
Naplnené hrnčeky s masou na knedlíky som vložila do hrnca s vriacou vodou, ktorá siahala do výšky 1/3-iny hrnčekov.
-
9
Hrniec som prikryla pokrievkou obalenou v utierke, aby tvoriaca sa para neodkvapakávala na knedlíky v hrnčekoch. Knedlíky som varila 25 minút a ešte som ich nechala v prikrytom hrnci 5 minút odstáť.
-
10
Uvarené knedlíky som vybrala z vody.
-
11
Na hrnček som priložila dosku, prevrátila som ho a poklopaním na dno hrnčeka som knedlíky vyklopila, ide to ľahko.
-
12
Hotové knedlíky som pokrájala niťou na plátky, ale dobre sa dajú krájať aj ostrým nožom.
-
13
Dnes som ich podávala k dubákovému perkeltu, ktorý sme mali na večeru.
Diskusia k receptu