Zapekané kolienka /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 6. januára 2012
Zapekané kolienka /fotorecept/
Foto: pusta

Zapekané kolienka máme radi najmä s údeninou a syrom. Je to rýchly obed i večera, ktorá chutí s doma nakladanou uhorkou alebo domácou čalamádou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
150 g
150 g
3 - 4 ks celé
podľa chuti
podľa chuti
1/2 ks stredne veľkej
3-4 ks podľa veľkosti pekáčika
30 g na vymazanie pekáčika
5-6 PL
 doma nakladané
 domáca




Postup

  1. 1

    Pripravila som si potrebné suroviny.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú cibuľu som na jemno pokrájala.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Uvarenú údenú krkovičku som pokrájala na malé kocky, môže byť aj iná údenina.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Nastrúhala som syr, mala som tekovský údený salámový syr, ale môže byť aj iný.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu som osmažila na oleji do ružova a nechala vychladnúť.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Kolienka som uvarila v slanej vriacej vode podľa návodu na obale - cca 10 minút. Nepreplachovala som ich v studenej vode, potom lepšie lepia. Nasypala som ich ešte teplé do maslom vymazaného pekáčika a...

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    ...premiešala som ich s osmaženou cibuľkou a čerstvo mletým čiernym korením.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som nastrúhaný syr a znovu som celé premiešala. Strúhaný syr je výborným lepidlom a zároveň príjemne jedlo dochutí.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som pokrájanú údenú krkovičku a znovu premiešala.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    Do misky som rozklepla vajcia, osolila som ich len mierne, lebo krkovička a syr sú slané dosť. Rozšľahané vajcia som pridala ku kolienkam a celé som ešte raz spolu premiešala.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 10
  11. 11

    Potom som povrch lyžicou uhladila a pokládla plátkovým syrom, mala som ementál. Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 20 minút.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 11
  12. 12

    Zapečené kolienka som pokrájala na obdlžžniky a podávala som s kyslými uhorkami a domácou člamádou.

    Zapekané kolienka /fotorecept/ - obrázok 12

Diskusia k receptu

dorisa
Či kolienka, či fliačky, zapečené cestoviny mám rada. Pekný fotopostup.
hubata
áno to je ťažká dilema pre toho môjho starnúceho, pupkatého telocvikára: mľaská nad kolienkom pod šunkou, alebo brýlami hľadá fliačik medzi šunkami...... keď vraj obidvoje je také dobrééé!
sneica
zapekane cestoviny lubime...a vela syru na vrch...:)
jarunka
Ahoj Pusta, ja som prehliadla niektore tvoje recepty a ani som si neuvedomila, ze si naspat. Ja so bola tiez zaneprazdnena s vnucatami. Bola som na slovensku 6 tyzd. atd. Zapekane cestoviny by sme si tiez dali. Vyzeraju prudko jedle :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia