Foto: elekra
Aby sme nejedli len diétne kuracie mäso tak som upiekla bravčové karé. Môj manžel potrebuje niečo na lepšie "kĺzanie" a tak vznikla vínovo-šampiňónová omáčka.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Bravčové karé narežeme,
-
2
opečieme na oleji zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo,
-
3
preložíme do rímskeho hrnca, ktorý bol namočený aspoň 1 hodinu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rascou,
-
4
podlejeme bielym vínom a dáme piecť do rúry na 175 °C asi na 1,5 až 2 hodiny.
-
5
Medzitým si na výpeku speníme cibuľku
-
6
a pridáme očistené a na väčšie kúsky pokrájané šampiňóny.
-
7
Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, necháme, aby pustili vodu, vydusíme ju a potom šampiňóny podlejeme bielym vínom, prevaríme, aby sa vyparil alkohol,
-
8
pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prejsť varom (nie prudko, len prebublať) a pridáme 2 plátky masla na zjemnenie omáčky.
-
9
Upečené karé necháme trochu vychladnúť, aby sa lepšie krájalo
-
10
a podávame s ľubovoľnou prílohou a šampiňónovou vínovou omáčkou. Mali sme kôpku ryže a "halušky" z pučených zemiakov s cibuľkou. A k tomu feniklovo-redkvičkový šalát.
Diskusia k receptu