Aby sme nejedli len diétne kuracie mäso tak som upiekla bravčové karé. Môj manžel potrebuje niečo na lepšie "kĺzanie" a tak vznikla vínovo-šampiňónová omáčka.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bravčové karé narežeme,
                                                     - 
                                                    2
                                                    
opečieme na oleji zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo,
                                                     - 
                                                    3
                                                    
preložíme do rímskeho hrnca, ktorý bol namočený aspoň 1 hodinu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rascou,
                                                     - 
                                                    4
                                                    
podlejeme bielym vínom a dáme piecť do rúry na 175 °C asi na 1,5 až 2 hodiny.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Medzitým si na výpeku speníme cibuľku
                                                     - 
                                                    6
                                                    
a pridáme očistené a na väčšie kúsky pokrájané šampiňóny.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, necháme, aby pustili vodu, vydusíme ju a potom šampiňóny podlejeme bielym vínom, prevaríme, aby sa vyparil alkohol,
                                                     - 
                                                    8
                                                    
pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prejsť varom (nie prudko, len prebublať) a pridáme 2 plátky masla na zjemnenie omáčky.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Upečené karé necháme trochu vychladnúť, aby sa lepšie krájalo
                                                     - 
                                                    10
                                                    
a podávame s ľubovoľnou prílohou a šampiňónovou vínovou omáčkou. Mali sme kôpku ryže a "halušky" z pučených zemiakov s cibuľkou. A k tomu feniklovo-redkvičkový šalát.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu