Sviatočné pečené bravčové karé

gulio - fotkagulio, 5. decembra 2010

Jeden z mojích oblúbenych receptov.

Suroviny

1,5 kg
2-3 PL
2 dcl
6-8 ks, - plátky
1-2 dcl
2-3 PL
podla chuti
2 dcl
1-2 ks
2-3 ks - strúčiky
1-2 PL
1-2 PL
podla chuti
podla chuti




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na jemno,prelisujeme cesnak a zmiešame z ostatnými surovinami na marinádu. Mäso osolíme,natrieme celé marinádou a necháme aspoň 2 hod. odležať v chlade.Pekáč si vyložíme anglickou slaninou,pridáme olej a maslo a vložíme odležané mäso v celku ,opaprikujeme a prikryté dusíme pokým není mäkké,podlievame vývarom. Pred dopečením odkryjeme a 10-15 min.dopekáme do ružova .Upečené mäso vyberieme a do výpeku zavaríme víno a smotanu.Mäso podávame na plátky a prelievame výpekom

  2. 2

    Marináda. 5Pl oleja,1 cibuľa,1-2Pl kečupu,1-2Pl horčice,2-3 strúčky cesnaku,mleté korenie, bazalka,2-3Pl kyslej smotany . Všetko dobre zmiešame! Výborne sa k tomu hodia zemiakové pyré ktoré tiež prelejeme výpekom z mäsa.

  3. 3

    Prajem ničím nerušenú dobrú chuť!

Diskusia k receptu

gulio
Nie je lebo je marinované a pečieme ho do ružova nie do zlatista,
takto upečené je pekne šťavnaté!
sovka62
Teda, Gulio, mäso veľmi nemusím, ale tie tvoje recepty mi motajú hlavu. Toto musí byť veľmi dobré, tak čo mi iné ostáva ako vyskúšať?
gulio
Ono je to naozaj dobré mám to odskúšané, len jak hovorím treba dať pozor aby sme to mäso neprepiekli.Mne sa to stalo poprvýkrát lebo v recepte nestálo že treba dávať pozor, a ja som ho upiekol do chrumkava a potom bolo trochu suchšie ,ale aj tak to bolo dobré.Na druhýkrát som si dal pozor a potom to bolo výborné a tá šťavička na tom pyré,tak to bola jedná báseň.Vrelo doporučujem je to vynikájúce.
(Ináč mám Manželku kuchárku ktorá pracuje v reštaurácii ako šéfkuchárka od nej som sa naučil variť skvelé jedlá.)
Zdravím všetkých varechárov!!!
dandika1
@gulio tak Tebe sa vari ked mas doma sefkuchara ,ale dufam ,ze aj mne sa to podari ,uz mam ten nejaky rocik odvareny :::dakujem,,,ukladam ,,,vyskusam...
pusta
@giulio. super receptík, mať doma šéfkuchára je síce dobré, ale nie je to vždy slasť :-)
človek sa od neho skutočne veľa naučí, ale to je náročný partner, v kritike nemilosrdný, ale aj dobre poradí.
avšak, ak je niečo skutočne dobré, veru pochváli - a to zas veľmi poteší :-)
poznám to aj ja sama, viem o čom hovorím :-)
5***** ti patrí (foto by nebolo?)