Jeden z mojích oblúbenych receptov.
Suroviny
1,5 kg |
|
2-3 PL |
|
2 dcl |
|
6-8 ks, - plátky |
|
1-2 dcl |
|
2-3 PL |
|
podla chuti |
|
2 dcl |
|
1-2 ks |
|
2-3 ks - strúčiky |
|
1-2 PL |
|
1-2 PL |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na jemno,prelisujeme cesnak a zmiešame z ostatnými surovinami na marinádu. Mäso osolíme,natrieme celé marinádou a necháme aspoň 2 hod. odležať v chlade.Pekáč si vyložíme anglickou slaninou,pridáme olej a maslo a vložíme odležané mäso v celku ,opaprikujeme a prikryté dusíme pokým není mäkké,podlievame vývarom. Pred dopečením odkryjeme a 10-15 min.dopekáme do ružova .Upečené mäso vyberieme a do výpeku zavaríme víno a smotanu.Mäso podávame na plátky a prelievame výpekom
- 2
Marináda. 5Pl oleja,1 cibuľa,1-2Pl kečupu,1-2Pl horčice,2-3 strúčky cesnaku,mleté korenie, bazalka,2-3Pl kyslej smotany . Všetko dobre zmiešame! Výborne sa k tomu hodia zemiakové pyré ktoré tiež prelejeme výpekom z mäsa.
- 3
Prajem ničím nerušenú dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takto upečené je pekne šťavnaté!
(Ináč mám Manželku kuchárku ktorá pracuje v reštaurácii ako šéfkuchárka od nej som sa naučil variť skvelé jedlá.)
Zdravím všetkých varechárov!!!
človek sa od neho skutočne veľa naučí, ale to je náročný partner, v kritike nemilosrdný, ale aj dobre poradí.
avšak, ak je niečo skutočne dobré, veru pochváli - a to zas veľmi poteší :-)
poznám to aj ja sama, viem o čom hovorím :-)
5***** ti patrí (foto by nebolo?)