Foto: stefanm
Ešte neviete čo ? Pomaličky sa to dozviete . A zaujímalo by ma či je to naše SLOVENSKÉ jedlo alebo si to myslia aj Zobraziť celý popisEšte neviete čo ? Pomaličky sa to dozviete . A zaujímalo by ma či je to naše SLOVENSKÉ jedlo alebo si to myslia aj iné krajiny,že je to ich jedlo??
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky ...
-
2
...opláchneme vodou , ...
-
3
... nakrájame na menšie kúsky a ...
-
4
... dáme variť do vriacej,posolenej vody. (...už tušíte čo to bude??)
-
5
Domäkka uvarené , ešte horúce zemiaky popučíme , ...
-
6
... pridáme maslo a premiešame.Odložíme na teplé miesto .
-
7
Roztopíme maslo do ktorého pridáme ...
-
8
... nahrubo nakrájanú cibuľu a ...
-
9
...opražíme ju do chrumkava.
-
10
A tu je jedlo hotové . Sú to "SLOVENSKÉ" - Zemiaky s kyslým mliekom !!!
-
11
Jeden z našej dvaapolčlennéj domácnosti opraženu cibuľu "neznáša" (manželka) tak ich jedla len s čerstvou cibuľkou.
Prave sme dojedli Holandsku verziu ( to iste len extra poduseny salat , spenat ) -Stamppot.
PS: Klobasu-Rookworst si nesimaj bolo to moc vegeterianske...
ja s kyslím mliekom (v dnešnej dobe s kyslou smotanou zakysamkou...) mám najradšej zemiaky uvarené, len mierne popučené omastené s cibuľkou :-)
kde su zemiaky zaklad ... sorry
A tú pesničku som z videa počula prvý raz, veľmi pekná, aj manžel hneď zajastril, kde sa taká pekná vzala.
Hoc aj jednoduché ale naše, dokonca si pospevovať takú našu pri varení . U nás v Dunajskej Lužnej je automat , vozia mlieko z nášho družstva(neviem či je naše alebo patrí Holanďanom)mlieko je vynikajúce,určite keď je poctivé mám vo fľaši na vrchu prstenec smotany, cena za L je 0,50 centa len ja si dám k zemiačkom rajo kyslú smotanu a môj k zemiačkom aj keď s cibuľkou má rád rezník:-))