Šalát z kvasenej kapusty s mrkvou
Naša natlačená kapusta je už vykvasená tak som urobila tento chutný šalátik.
Roštenka v horčicovej omáčke
Hovädzie mäso býva tuhšie, tak čas na jeho prípravu si nájdem v sobotu alebo nedeľu.
Zemiaková polievka
Z vareného údeného mäsa mi zostala voda. Rozhodla som sa spraviť zemiakovú polievku.
Zelená praženica
Dala som sa na detoxikačnú kúru podľa Antónie Mačingovej, ale jedlá mi príliš nechutia, tak...
Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou /fotorecept/
Tvarohové nátierky sú výživné a zdravé. Najchutnejšie sú doplnené čerstvou zeleninkou, teraz na...
Nátierka z údených šprotov
Je to výborná nátierka na chlieb alebo na pečivo a chutná na raňajky alebo ako ľahká večera....
Vianočné pečivo
Toto sú koláčiky, ktoré napiekli a nádherne ozdobili šikovné ruky mojej zlatej sestričky Betky...
Jarná tvarohová nátierka
Táto nátierka je ľahká, rokmi overená a osvedčená. Má veľmi jemnú a sviežu chuť, ...
Bravčové plátky na slanine s dubákmi a mrkvou
Máme radi mäsko na šťave s dubákmi v akejkoľvek kombinácii. V tomto recepte sa plátky mäsa...
Pravé bratislavské rožky
Recept na legendárne bratislavské rožky sa spomína už v roku 1599 a v polovici 19. storočia tento výrobok preslávil bratislavský pekár Scheuermann. Orechové rožky majú tvar písmena C a makové tvar podkovičky....
Chimichurri - argentínska korenená bylinková omáčka
Chimichurri je korenená bylinková omáčka doplnená kápiou, limetkovou šťavou a olivovým olejom, podáva sa najmä...
Karfiolová polievka so zeleninou /fotorecept/
Karfiolová polievka chutí síce vždy, ale najmä na jar. V osolenej vode som najprv povarila...
Estónsky kringel
Estonsky kringel je pôvodne škandinávske pečivo, ktoré sa rozšírilo do Švédska, Nórska, Dánska, ...
Bravčová krkovička na ostro
Poznáte ten pocit, keď dostanete chuť na mäsko a musíte ho okamžite mať? Tak toto sa...
Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou
Máme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich...
Osviežujúca biela karfiolová polievka
Zostalo mi z veľkého jarného karfiolú a tak som jednú jeho časť pripravila ako bielú polievkú...
Ríbezľová pena
Prišiel čas ríbezlí - zavárajú sa kompóty, džemy, robí sa víno, pečú rôzne koláče...
Teľací perkelt s opekanými haluškami
Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a...
Bravčové karé v pikantnej marináde
Bravčové karé poriadne premyjeme a nakrájame na rezne.
Zapekané cestoviny s brokolicou
Tento recept ma napadol v núdzi keď nebolo doma nič navarené :-)
Zázvorníky
Dnes je 5. 5 a ja som pred pár dnami vyskúšala nový recept na zazvorníky ktorý by...
Lenivý chlieb
Tento krásny recept som našla nedávno na No. Salty. Je veľmi praktický. Vyskúšala som...
Kysnuté rezy
Moj oblubeny recept s makovou plnkou a ceresnovym dzemom, chutny ako zakusok.
Citrónový zákusok
Recept som objavila v časopise Dobré jedlo, premiéru mal u nás na Vianoce a pre veľký...
Prešporské šnicle
Tento historický recept je z knihy Petera Ševčoviča "Z kuchyne starého Prešporka". Recept se mi líbil,...
Medvedie labky z gaštanového pyré
Recept som objavila v jednom časopise, ale vyskúšala som ho až teraz. Labky sú fantastické...
Slané rascové tyčinky
Čakala som milú návštevu a tak som pripravila ako pohostenie k vínečku slané rascové tyčinky podľa starého...
Pečené kačacie stehno s cibuľovým konfitom a rascovými dukátmi
Kačacie stehno som piekla pomaly. Ako prílohu som zvolila cibuľový konfit a rascové dukáty. Konfit...