Zelená praženica
Dala som sa na detoxikačnú kúru podľa Antónie Mačingovej, ale jedlá mi príliš nechutia, tak...
Vianočné pečivo
Toto sú koláčiky, ktoré napiekli a nádherne ozdobili šikovné ruky mojej zlatej sestričky Betky...
Šalát z kvasenej kapusty s mrkvou
Naša natlačená kapusta je už vykvasená tak som urobila tento chutný šalátik.
Zemiaková polievka
Z vareného údeného mäsa mi zostala voda. Rozhodla som sa spraviť zemiakovú polievku.
Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou /fotorecept/
Tvarohové nátierky sú výživné a zdravé. Najchutnejšie sú doplnené čerstvou zeleninkou, teraz na...
Roštenka v horčicovej omáčke
Hovädzie mäso býva tuhšie, tak čas na jeho prípravu si nájdem v sobotu alebo nedeľu.
Jarná tvarohová nátierka
Táto nátierka je ľahká, rokmi overená a osvedčená. Má veľmi jemnú a sviežu chuť, ...
Bravčové plátky na slanine s dubákmi a mrkvou
Máme radi mäsko na šťave s dubákmi v akejkoľvek kombinácii. V tomto recepte sa plátky mäsa...
Karfiolová polievka so zeleninou /fotorecept/
Karfiolová polievka chutí síce vždy, ale najmä na jar. V osolenej vode som najprv povarila...
Chimichurri - argentínska korenená bylinková omáčka
Chimichurri je korenená bylinková omáčka doplnená kápiou, limetkovou šťavou a olivovým olejom, podáva sa najmä...
Kyslá polievka zo žltej maslovej fazuľky
Jar sa nezadržateľne blíži a s ňou aj jarné chute. Uvarila som preto túto jemnú a...
Estónsky kringel
Estonsky kringel je pôvodne škandinávske pečivo, ktoré sa rozšírilo do Švédska, Nórska, Dánska, ...
Bravčová krkovička na ostro
Poznáte ten pocit, keď dostanete chuť na mäsko a musíte ho okamžite mať? Tak toto sa...
Nátierka z údených šprotov
Je to výborná nátierka na chlieb alebo na pečivo a chutná na raňajky alebo ako ľahká večera....
Bravčové karé v pikantnej marináde
Bravčové karé poriadne premyjeme a nakrájame na rezne.
Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou
Máme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich...
Zázvorníky
Dnes je 5. 5 a ja som pred pár dnami vyskúšala nový recept na zazvorníky ktorý by...
Citrónový zákusok
Recept som objavila v časopise Dobré jedlo, premiéru mal u nás na Vianoce a pre veľký...
Lenivý chlieb
Tento krásny recept som našla nedávno na No. Salty. Je veľmi praktický. Vyskúšala som...
Kysnuté rezy
Moj oblubeny recept s makovou plnkou a ceresnovym dzemom, chutny ako zakusok.
Medvedie labky z gaštanového pyré
Recept som objavila v jednom časopise, ale vyskúšala som ho až teraz. Labky sú fantastické...
Osviežujúca biela karfiolová polievka
Zostalo mi z veľkého jarného karfiolú a tak som jednú jeho časť pripravila ako bielú polievkú...
Pečené kačacie stehno s cibuľovým konfitom a rascovými dukátmi
Kačacie stehno som piekla pomaly. Ako prílohu som zvolila cibuľový konfit a rascové dukáty. Konfit...
Zapekané cestoviny s brokolicou
Tento recept ma napadol v núdzi keď nebolo doma nič navarené :-)
Prešporské šnicle
Tento historický recept je z knihy Petera Ševčoviča "Z kuchyne starého Prešporka". Recept se mi líbil,...
Pravé bratislavské rožky
Recept na legendárne bratislavské rožky sa spomína už v roku 1599 a v polovici 19. storočia tento výrobok preslávil bratislavský pekár Scheuermann. Orechové rožky majú tvar písmena C a makové tvar podkovičky....
Teľací perkelt s opekanými haluškami
Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a...
Ríbezľová pena
Prišiel čas ríbezlí - zavárajú sa kompóty, džemy, robí sa víno, pečú rôzne koláče...
Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná
Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)