Slané rascové tyčinky fotorecept

pusta - fotkapusta, 28. júla 2012
Slané rascové tyčinky (fotorecept)
Foto: pusta

Čakala som milú návštevu a tak som pripravila ako pohostenie k vínečku slané rascové tyčinky podľa starého osvedčeného receptu a mali úspech. Príprava je Zobraziť celý popisČakala som milú návštevu a tak som pripravila ako pohostenie k vínečku slané rascové tyčinky podľa starého osvedčeného receptu a mali úspech. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, robievam ich aj na Vianoce alebo pre návštevu kedykoľvek počas roka.

1 dávka
porcia
45 minút
príprava
10 - 12 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1 ks
1 ks
150 g
100 ml
21 g čerstvé
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do misy som preosiala múku, ktorú som premiešala so soľou a pridala som vaječný žĺtok.

    Slané rascové tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V midke som ku kyslej smotane pridala rozmrvvené čerstvé droždie a keď keď kvások vykysol, pridala som ho k múke aj s Herou, pokrájanou na plátky.

    Slané rascové tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko som spolu dobre vymiesila, až sa to spojilo v hladké a nelepivé cesto, ktoré som nechala prikryté kysnúť na teplom mieste 30 minút.

    Slané rascové tyčinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto som dala na jemne pomúčenú dosku,...

    Slané rascové tyčinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na ktorej som cesto vyvaľkala na hrúbku cca 3 mm, to stačí, lebo ešte nakysne pri ďalšom spracovaní. Cesto som potrela bielkom, rozšľahaným so soľou.

    Slané rascové tyčinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potreté cesto som pokrájala na tyčinky o šírke 4 - 5 mm, preložila som ich na plech vystlaný pečiacim papierom a posypala som ich rascou.

    Slané rascové tyčinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tyčinky som piekla v trúbe vyhriatej na 200 stupňov asi 12 minút. Vyšli mi z tejto dávky 2 plechy, tyčinky sú vláčne aj na druhý deň, pravda, ak zostanú, lebo sú prudko jedlé.

    Slané rascové tyčinky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Tak presne takto ich robila moja mama kedysi (dnes uz kupuje "listkove" cesto). A aj s mensimi obmenami - posypane struhanym syrom, cervenou paprikou, hrubou solou, makom... Vyborne.
Uz som niekde komusi pisal pod recept - som velmi rad, ze tieto stare klasicke recepty este niekto pozna a nezapadnu v hlbinach dejin. A vobec nevadi ak sa niekde objavia duply, triply a styriply :-) -citne.
stacy77777
dnes sme sa tuším dali všetky na pečivko... ukladám si do Kk, vyzerajú super, veru takéto slané pečiem málo, zmena sa určite zíde
tinca
robila som z podobného rcp,tiež sa podarili ako tieto tvoje, sú krásne a nikdy ich nie je dosť:)
medovnicek
veru, takýchto pochúťok nie je nikdy dosť, aj u nás sú veľmi obľúbené
valeri
takú chuť som teraz pri telke dostala na tieto paličky :-)). Pekné sú a vyzerajú tak lákavo
lorain20
Robim ich z listkoveho cesta, kupeneho, ale tento isto vyskusam
hralka
mám rada slané dobrôtky a hlavne večer mi príde na ne chuť a tak si veru idem zarobiť a narobiť,aby bolo čo žuvať.ukladám.
orchidea
hneď by som ochutnala...pri takýchto slaných dobrotách sa neviem ovládať...:)
janger
Sem-tam spravim rascove tycinky z hotoveho listkoveho cesta. Ale tieto tvoje su iste stokrat lepsie. Urcite ich niekedy upeciem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia