Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou fotorecept

pusta - fotkapusta, 5. júna 2011
Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept)
Foto: pusta

Máme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich s ňou. Boli veľmi chutné a krásne prevoňané, Zobraziť celý popisMáme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich s ňou. Boli veľmi chutné a krásne prevoňané, preto pridávam recept na ich prípravu.

4
porcie
20+2hodiny odležať minút
príprava
8 minút
na 100 °C

Suroviny

600 g
2 ks včerajšie
1-2 ks
p.p na zahustenie
1 ks menšia
2-3 strúčiky
1/2 zväzku
podľa chuti
podľa chuti
1 CL
1 a 1/2 CL
8 PL
600 g
150 ml teplé
50 g
p.p




Postup

  1. 1

    Očistila som si cibuľu a cesnak.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som pokrájala na jemnučko.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posekala som na drobno petržlenovú vňať i jej mladé stopky.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prichystala som si koreniny.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do misy som dala mleté mäso a rozklepla vajce. Použila som mix bravčového a hovädzieho mäsa, možno použiť len bravčové, najchutnejšie sú fašírky z jahňacieho mäska.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K mäsu som pridala vo vode namočené a dobre vytlačené rohlíky, cibuľu, prelisovaný cesnak, ako aj soľ a všetky koreniny.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Spolu s petržlenovou vňaťou som všetko spracovala rukou na mäsové cesto, ktoré som zahustila strúhankou a fašírkovú zmes som odložila do chladničky odležať na 2 hodiny, aby sa všetky chute dobre prepojili.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým som si očistila zemiaky a pokrájala som ich na tenké plátky, ktoré som uvarila v osolenej vode do mäkka.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uvarené zemiaky som scedila a ešte horúce som ich drvičom na zemiaky rozdrvila...

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a pridaním teplého mlieka a masla som spracovala na zemiakovú kašu.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Z mäsovej zmesi som vlhkými rukami vytvorila guľky, ktoré som dlaňou sploštila do tvaru fašírky a obalila som ich v strúhanke.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Fašírky som vypražila z oboch strán do červena na panvici v rozpálenom oleji. Z každej strany asi 4 minúty.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávala som ich horúce so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Možno podávať aj za studena s krajcom čerstvého domáceho chleba so sezonnou zeleninou.

    Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    čubrica je koreniaca zmes typická pre Bulharsko a Balkán. je zložená zo sušenej mletej saturejky, semien pískavice - gréckeho sena, chilli papričiek, z múky opraženej kukurice, soli, bieleho a čierneho korenia. jedlo krásne prevonia. používa sa na korenenie jedál zo strukovín , mletého mäsa, zapekanej zeleniny, hustých polievok - čorba. je hlavnou ingredienciou pridávanou do pokrmov, pripravovaných na grile. nemôže chýbať v džuveči, musake a kebaboch. používa sa tiež do šalátov, tvarohových nátierok, na korenenie syrov, najmä ovčieho, vaječných jedál, jedál z fazule. U nás ho možno kúpiť v hypermarketoch napr. Billa, častejšie však v rôznych e shopoch - napr. Antonina, levné korení Rossk v Brne a iných, a v špecializovaných obchodoch s koreninami, pravda bežne ho kúpite v Bulharsku a na Balkáne.

Diskusia k receptu

seyo
bulhari dávajú čubricu úplne do všetkého!
alena45
aj ja ju dávam všade, kedy robím s mäsom. Pečené krídelká máme najradšej. Je ale tak aromatická, že kuchyňu cítiť aj po troch dňoch čubricou.
mardra
veľmi sa mi páči tento recept a už utekám do obchodu zháňať čubricu
bozulka
Čubricu používam často,hlavne na mleté mäso,je vynikajúca.Treba dať pozor aby bola originálna,lebo to je úplne niečo iné ako keď som kúpila v markete.Ja ju mám z Prahy od Salvatora.Kamarátka mi nosila 1/2kg.Vydrží dosť dlho v dobre uzavretej krabici.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia