Foto: babkamt
Dnes som upiekla tento ražný chlieb.
na 210-180 °C
Suroviny
700 g |
|
200 g |
|
550 ml vlažná |
|
1 PL |
|
2 čl |
|
1 PL |
|
3 ks varené (v šupke) |
|
2 čl |
|
42 g ( 1 kocka ) |
|
1 PL |
|
na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravila som si pšenično ražnú múku a hladkú múku T650. 3 kusy varených zemiakov v šupke.,kocku droždia a vlažnú vodu.
-
2
Odvážené múky som preosiala spolu so soľou a kmínom.Urobila som kvások z kocky droždia , 1 pl medu a 1 pl múky. Vykysnutý kvások som pridala k múke.Vo vlažnej vode som zmiešala olej a ocot. Zemiaky som nastrúhala a pridala k múke.
-
3
Zamiesila som cesto. Dala som ho na hodinu kysnúť.Potom som ho znovu trochu prepracovala.
-
4
Vykysnuté cesto som rozdelila na dve časti.
-
5
Spravila som dva bochníky. Nechala som ich asi 20 minút kysnúť.Medzitým som zapla rúru na 210 ° C. Do rúry som vložila misku s vriacou vodou.Chlieb pred vložením do rúry som natrela slanou studenou vodou. Ostrým nožíkom som ho šikmo narezala a posypala slnečnicovými semiačkami.
-
6
Tu je už upečený. Takto vyzerá v reze.
A ten tvoj je naozaj perfektný aj po prerezaní.
píšeš, že potrebuješ poradiť, jediné, čo by ti mohlo vadiť je logo ktoré má biele pozadie. Bolo by dobré vedieť v akom programe si fotky upravovala. Ale väčšinou sa to robí cez funkciu Vloženie textu. Tam by mali byť aj také funkcie ako Pozadie textu kde sa dá nastaviť farba pozadia (prednastavená je biela) alebo je táto funkcia len zafajknutá, ak ju odfajkneš budeš mať priehľadné pozadie. Takto sa dá nastaviť aj farba písma, dá sa zosvetliť. Neviem či som ti trochu pomohla, ale ja sa tiež učím často krát formou pokusu a omylu :-) keby čosi, napíš....
@janger ešte kúsok ostal , ak by si mal chuť.
celej dávky,je veľmi dobrý a chutný,ďakujem za dobrý receptík:-)
robila som Tvoju knedlu a zostali mi este kvasnice. Kedze knedla nesklamala ( opät raz ), tak som skusila aj chlieb dla Tvojho receptu z 1/2 davky. A pekne, krasne som dodrzala aj cely postup. Mne sa velmi paci. Este musim pockat kym vychladne :-(
Uz som zvedava na rez, ale voni uzasne. Dakujem