Foto: lanabard
Patrila k mojim obľúbeným z detstva. Robievala ju moja babka, mama a mávala úspech aj na mojich obložených chlebíkoch, či desiatach deťom do školy. Zobraziť celý popisPatrila k mojim obľúbeným z detstva. Robievala ju moja babka, mama a mávala úspech aj na mojich obložených chlebíkoch, či desiatach deťom do školy. Musím ju sem pridať, lebo som čítala iný recept Najlepšia vajíčková .... na porovnanie..... určite je výraznejšia chuťou.... Suroviny môžete upraviť podľa vašich chuťových zvyklostí. Dá sa aj obmeniť - pridať rybičky v oleji, alebo vajíčka len vymeniť za rybičky. Veľmi vďačný základ pre rôzne typy nátierok. Vyskúšajte
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo /cca 10 min,/, očistíme
-
2
cibuľu očistíme a pokrájame na drobno
-
3
maslo izbovej teptoty vložíme do misy spolu s pokrájanou cibuľou a vychladnutými vajcami. pridáme cca 3 lyžice plnotučnej horčice a trochu solčanky /podľa chuti/. Vidličkou roztlačíme vajcia a všetko spolu vymiesime.
-
4
Na jar môžme pridať aj pažítku, či petržlenovú vňať.
quinto = solčanka je zdravšia verzia vegety /a najlepší je mix domáci viď frézia/
dandy = trojuholníkový syr zmení chuť určite, ale to je už iná nátierka