Naj vajíčková nátierka

lanabard - bez fotkylanabard, 15. februára 2013
Naj vajíčková nátierka
Foto: lanabard

Patrila k mojim obľúbeným z detstva. Robievala ju moja babka, mama a mávala úspech aj na mojich obložených chlebíkoch, či desiatach deťom do školy. Zobraziť celý popisPatrila k mojim obľúbeným z detstva. Robievala ju moja babka, mama a mávala úspech aj na mojich obložených chlebíkoch, či desiatach deťom do školy. Musím ju sem pridať, lebo som čítala iný recept Najlepšia vajíčková .... na porovnanie..... určite je výraznejšia chuťou.... Suroviny môžete upraviť podľa vašich chuťových zvyklostí. Dá sa aj obmeniť - pridať rybičky v oleji, alebo vajíčka len vymeniť za rybičky. Veľmi vďačný základ pre rôzne typy nátierok. Vyskúšajte

4 - 8
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
100 - 125 g nepoužívam náhrady
3 PL
1 ks
1 PL alebo vegeta




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo /cca 10 min,/, očistíme

    Naj vajíčková nátierka - obrázok 1
  2. 2

    cibuľu očistíme a pokrájame na drobno

    Naj vajíčková nátierka - obrázok 2
  3. 3

    maslo izbovej teptoty vložíme do misy spolu s pokrájanou cibuľou a vychladnutými vajcami. pridáme cca 3 lyžice plnotučnej horčice a trochu solčanky /podľa chuti/. Vidličkou roztlačíme vajcia a všetko spolu vymiesime.

    Naj vajíčková nátierka - obrázok 3
  4. 4

    Na jar môžme pridať aj pažítku, či petržlenovú vňať.

    Naj vajíčková nátierka - obrázok 4

Diskusia k receptu

denyany
presne takto robievam vajíčkovú nátierku , naposledy včera. len tá moja bola zo 7 vajec.
bejaja
robievam ju aj ja, patrila k mojim obľubeným počas študentských čias.
frezia
Tvoju natierku som robila dnes na ranajky. Vsetko som dala do mixera, namiesto vegety som pridala sol a cerstvo namlete korenie, par kvapiek citrona a cerstvy tymian. Chutila vyborne.
quinto
Vegetu nepoužívám, co je "solčanka" nevím. Takže se poučím u pí frezie a dám sůl a čerstvě mletý pepř.
dandy
Ja tam dávam ešte trojuholníkový syr - alebo nejaký mäkký
lanabard
frezia = niekedy mixér zmení chuť pôvodného receptu, niekedy k lepšiemu inokedy nie.... podľa chuti
quinto = solčanka je zdravšia verzia vegety /a najlepší je mix domáci viď frézia/
dandy = trojuholníkový syr zmení chuť určite, ale to je už iná nátierka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia