Medvedie labky z gaštanového pyré

sjuzan - fotkasjuzan, 16. decembra 2012
Medvedie labky z gaštanového pyré
Foto: sjuzan

Recept som objavila v jednom časopise, ale vyskúšala som ho až teraz. Labky sú fantastické a nie sú také suché. U nás doma sa Zobraziť celý popisRecept som objavila v jednom časopise, ale vyskúšala som ho až teraz. Labky sú fantastické a nie sú také suché. U nás doma sa po nich len tak zaprášilo. Teraz sú už napečené opäť a schované na balkóne pre istotu.

30
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
125 g
100 g
200 g
1 balik
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešame, vypracujeme cesto. Ja som dala len jednu kávovú lyžičku cukru namiesto polievkovej, lebo sa mi to zdalo vela, ked som to prvý krát robila. Ale kto má rád kakao kludne aj polievkovú lyžicu ako je napísané.

  2. 2

    Formičky som si vymastila olejom, je to lepšie ľahšie sa vyklápajú upečené labky. Ak môžem poradiť cesto dajte na chvílu do ladničky stačí 5 min. A ked formičky plníte stačí si namočiť prsty do hladkej múky, cesto sa nelepí na prsty a ľahšie sa formičky plnia.

  3. 3

    Pečieme pri 180 stupňoch elektrická trúba, stačí 15 minut. Vyklopíte obalíte v práškovom cukre, ja som si ho zmiešal aj s vanilkovým. a je to hotovo, šup do bruška. Naplníte cca 30 formičiek, ale záleží od veľkosti formičky, ja mám aj malé aj väčšie.

Diskusia k receptu

miamia
s gaštanovým pyré nie je veľa receptov...ukladám :) tiež schovávaš koláčiky na balkóne? :D
jarunka
Neviem ci dostanem gastanove pyre, skusim pohladat.
valeri
Gaštanové som ešte nerobila, ale láka ma to. Vyzerajú výborne.
orchidea
mám podobný recept ale robené sú z neho rožteky, páči sa mi viac tento tvoj recept...ukladám si
orchidea
@sjuzan - asi si chcela v postupe napísať kávovú lyžičku kakaa....miesto cukru alebo sa mýlim?
anina
jarunka, gaštanové pyré som kúpila mrazené v lídli, ale videla som aj v bile. Idem to vyskúšať, uvidíme aké budú
zsuzsu
:) dakujem za receptík :) podarili sa :)
sjuzan
Sorry jasne kavovu lyzicu kakaa, kolaciky mam na balkone. Mam este jeden recept s gaštanivym pyre len ho musim vyskušať najprv. Všetci si labky pochvaluju lebo nie su take suche. Dufam , že budete naozaj spokojne ja ho robim aj počas roka. Štastne a Vesele
tatranka
Už dlhšie som sa chystala upiecť podľa tvojho receptu vianočné pečivo.No vyšlo mi to až teraz.Piekla som ich včera.Bola som rýchlo hotová.Recept je veľmi dobrý,cesto tvárne a pokiaľ sa dodržiava gramáž,tak aj veľmi chutné.Manžel pochválil a to je už čo povedať.
Ďakujem,pridala si naozaj chutný a dobrý recept.Pridávam aj foto.


Z formičiek cesto vypadáva samé...príma!
1x jerica
lindarty
@Sjuzan veľmi sa mi pozdáva tento recept, chcela by som sa však spýtať na trvanlivosť a či musia byť koláčiky potom skladované v chlade. Ďakujem :-)
radost
@tatranka
prosím..formičky si naolejovala..ako píše hore v recepte @sjuzan.. ??
bo ja v recepte klasickom-neolejujem..lákajú ma tieto vyskúšať..pre inú chuť..
želám pokojný deň
svedka
Prosim,ak by mi mohol niekto poradit,ak tu autorka nie je...napr. @tatranka ? :) Totiz nemam moznost kupit mrazene pyre,len take v konzerve-akoze cerstve.Mam vziat sladene,ci nesladene?Mrazene pyre je sladene? Treba objednat tyzden vopred,tak mam dilemu,este som s nemrazenym pyre nepracovala...
tatranka
@rados ť formičky som naolejovala tak ako píše autorka receptu.Ináč by sa priliepali a takto ti budú pekne vypadávať samé.
@svedka ja som ich robila prvý krát a robila som z mrazeného gaštanového pyre. V tomto ti žiaľ neporadím.Ja som z konzervy tento výrobok nemala.Nepoznám ho.
soniatko
uz sa zohrieva rura :o) s cestom sa pracovalo uzasne!!! formicky naplnene uz sa neviem dockat ked upeciem ... dakujem za skvely sup sup receptik
radost
@soniatko
ešte čakám-aká bude chuť..!!
bo dnes muž kúpil pyré..tiež sa chystám-a teším na zmenu..
budem čakať na tvoj názor..
svedka
Dnes som dopiekla,cakala som viac gastanovu chut,ale inak nemaju chyby.Makke,nevysusene ...odporucam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia