Foto: pusta
Karfiolová polievka chutí síce vždy, ale najmä na jar. V osolenej vode som najprv povarila ružičky karfiolu, pridala som koreňovú zeleninku, napokon zemiaky a Zobraziť celý popisKarfiolová polievka chutí síce vždy, ale najmä na jar. V osolenej vode som najprv povarila ružičky karfiolu, pridala som koreňovú zeleninku, napokon zemiaky a zahustila som ju paprikovou zásmažkou. Na tanieri som ju posypala posekanou petržlenovou vňaťou. Je to polievočka plná vitamínov, rýchlo hotová a veľmi chutná.
porcie
príprava
na 90 - 100 °C
Postup
-
1
Karfiol som umyla a rozobrala na ružičky.
-
2
Koreňovú zeleninku som pokrájala na kocky a na kolieska.
-
3
Ružičky karfiolu som povarila 5 minút v osolenej vode.
-
4
Ku karfiolu som pridala variť pokrájanú mrkvu, zeler a petržlen.
-
5
Ako posledné som pridala zemiaky, pokrájané na menšie kocky.
-
6
Pripravila som si paprikovú zásmažku, kým sa varila zeleninka. Na rozohriatom oleji som orestovala posekanú cibuľku do sklovita.
-
7
Pridala som múku a orestovala som ju do žemľovej svetllo-žltej farby.
-
8
K opraženej múke som pridala červenú sladkú červenú mletú papriku, za stáleho miešania som ju nechala rozpustiť, dávala som pozor, aby sa nepripálila.
-
9
Zápražku som zaliala studenou vodou, za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky, som ju priliala k zeleninke a všetko som povarila spolu ešte 15 minút a okorenila som čerstvo mletým čiernym korením.
-
10
Na tanieri som polievku posypala posekanou petržlenovou vňaťou.
-
11
záber zblízka.
Diskusia k receptu