Čokoládový nákyp
V kastróliku na miernom ohni rozohrejeme maslo a čokoládu. Potom pridáme polohrubú múku, zalejeme mliekom...
Ananásové šišky
Ananásové kolieska nakrájame na 3 diely a dobre vysušíme. Do misky preosejeme múku rozmiešanú s práškom...
Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...
Vegetariánsky stamppot
Moje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou....
Ryžový rôsol
Umytú ryžu zalejeme vodou a varíme do polomäkka. Potom pridáme mlieko s cukrom a dovaríme. Na koniec...
Banánová žemľovka
Olúpané jablká nakrájame na plátky, banány na kolieska. Ovocie dáme na rozohriatu panvicu s tukom....
Muffiny z kyslého mlieka s jablkom a pomarančom
Jednoduché hrnčekové muffinky z kyslého mlieka. Vláčne vďaka jabĺčku a s vôňou pomaranča.
Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...
Čerešňový koláč s kokosom
Vychutnajte si čerstvé čerešničky v tomto skvelom koláči s kokosom. Stačí vymiešať jednoduché cesto, lahodnú...
Jahodové guľky bez lepku
Jahody už dnes dostať v obchodoch celoročne, a preto nie je problém si ich zadovážiť. Zemiakové cesto na guľky sa nám ale nie vždy chce pripravovať. Súhlasíte? Ak áno, máme pre vás skvelý tip, ako si túto prácu skrátiť a ušetriť čas....
Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou
Pripravte si chrumkavé syrové oblátky s rascou, ktoré sú ideálne na každú oslavu či rodinné posedenie....
„Zebra koláč“ z maslových sušienok
V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...
Domáce bazalkové pesto
Bazalkové pesto si môžeme pripraviť aj doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. V chladničke pesto...
Piškótové slniečka
Vo vodnom kúpeli ušľaháme žĺtky s horúcou vodou a polovicou cukru. Po zhustnutí hmotu stiahneme z...
Rebarborové poháre so sušienkami bez lepku, s malinami a vanilkovým krémom
Keď príde chuť na sladké, ale piecť sa nám nechce, potom sa bude určite hodiť tento náš recept na rebarborové poháre so sušienkami bez lepku....
Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1, 5 hrnčeka hladkej múky, ...
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....
Tekvicové placky so smotanovým dipom
Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.
Špenátové placky v maslovom hráškovom prívarku
Co z rozmrazeneho spenatu a hrášku, jsem vymyslela celkem rychle. Bylo potřeba obojí zpracovat....
Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....
Hroznové želé
Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...
Ryžové fajitas s kuracím mäsom
Hľadáte inovatívny spôsob, ako si vychutnať Tex-Mex kuchyňu? Ryžové fajitas sú dokonalým riešením....
Sekaná s kelom
Je to taký môj zlepenec, čiže všetko sa dá zmeniť a upraviť podľa vlastných zvyklostí, ktoré aplikujete pri príprave sekanej......
Bezlepkové tekvicové tortellini
Tekvicové tortellini sú príjemnou zmenou v dennom jedálničku. Najmä teraz na jeseň, v sezóne tekvíc, sa ich oplatí vyskúšať....
Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom
Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...
Zemiakovo–jablkové knedličky
Očistené uvarené zemiaky pretrieme cez sito a ešte k horúcim pridáme vajce. Premiešame a necháme vychladnúť...