Foto: izabella929
Výborné mäsko, aj zeleninka...máme radi kuracie mäsko akokoľkovek pripravené a aj príloha stačí iba dobrý mäkký chlebík a zeleninka..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäsko som umyla , osušila. Dala som na panvicu pol lyžice masti, keď sa rozohriala, opiekla som všetky kúsky...
-
2
Kým sa opeká z oboch strán, pripravím si na zvyšnej masti pokrájanú cibuľku, orestujem, pridám červenú mletú papriku, zalejem 2 dc vodou a pridám pokrájanú zeleninu, mrkvu, kaleráb, petržlen, zeler a hrášok...pomiešam, a keď sa začne variť, pridám opečenú kuracinku, osolím,okorením a varím približne 30 min. Dám si zovrieť vodu na vrtuľky..vyvarím a podávam na tanieri s pridaním opečeného mäska..
-
3
Hotová kuracinka a môže sa podávať...Ku kuracinke som podávala sterilizované uhorky..na tanier som pridala aj vyprážané cibuľkové kolieska...sú chrumkavé....
Diskusia k receptu