Kaprie roládky so špenátom

Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 1. apríla 2012
Kaprie roládky so špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, filetovaný
300 g
3 lístky
2 strúčiky
1 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Očisteného kapra umyjeme, vyfiletujeme, dochutíme soľou, korením. Špenát osmažíme na masle, pridáme soľ, korenie, cesnak, vajíčko a vyšľaháme. Naplníme kapra, do stredu poukladáme mrkvu a zrolujeme. Nakoniec posypeme nasekanou šalviou.

  2. 2

    Vložíme do fólie, zviažeme a pomaly varíme asi 20 minút. Hotového vyberieme, odstránime fóliu, pokvapkáme citrónovou šťavou a rozpusteným maslom.

  3. 3

    Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky, pyré, sparená zelenina.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
To beriem, vyzerá naozaj pekne. Musím si naplánovať nejakú rybačku v Prievidzkom okrese a navštíviť Tvoju reštauráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia