Pangasius v špenátovom župane

dadmara0807 - fotkadadmara0807, 22. septembra 2010

začala som to variť pre moju malú dcérku v rámci príkrmu a začal sa prikrmovať aj manžel takže teraz to už býva aj náš Zobraziť celý popiszačala som to variť pre moju malú dcérku v rámci príkrmu a začal sa prikrmovať aj manžel takže teraz to už býva aj náš obed :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  ks
1  ks
150  ml
 na citronovou šťávu




Postup

  1. 1

    Nakrájame si pangásiusa na hrubšie pásiky a polejem ho šťavou z citróna posolíme a okoreníme.Na panvici zohrejeme olej a orestujeme pang. potom pridáme mrazený špenát a miešame pokiaľ sa nám špenát nerozpustí.

  2. 2

    Pridáme cesnak podľa chuti ( zaleží podľa sily cesnaku) já dávam tak tri strúčky. Pridáme mlieko asi pol hrnka a smotanu tiež podla toho či to máte radi hustejšie . Najlepšie pripravovať podľa svojho receptu špenát :)

  3. 3

    Keď je špenát hotový treba dochutiť korením a soľou. Najlepšie je na tom to že sa to robí v jednej panvici. Podávame z chlebom alebo zemiakmi

Diskusia k receptu

karolko22
Pangasius mám rád ale v špenáte som ešte nejedol vyskúšam
dadmara0807
dúfam že bude chutiť :) nie každý má rád netradičné kombinácie takže dobrú chuť :-)
zsuzsu
mne sa to páči :)) a skúsim. určite. vlastne ste mi dala nápad na podobný receptík :)))
evusik
rybku zo špenátom aj môžem hocikedy.... ja pridávam do špenátu tavený syr....
dadmara0807
ak môžem neviem čo pridávate do fazuľovej omáčky perkeltu a segedínu niekto ocot niekto citrón já dávam lyžicu plnotučnej horčice :)
aroooo
tá ryba ostáva na panvici,keď sa tam robí ten špenát,čiže je v tej omáčke? Ja robím špenát trochu ináč nie ako omáčku,ale skôr ako pyré,dám niekedy recept.
dadmara0807
ahoj arooo áno špenát sa už potom dorába spolu z rybou ale ako som písala špenát každý podľa svojho len rybku treba dobre opiecť v tom špenáte sa už potom len akoby ohrieva :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia