Plnená kapusta
Plnená kapusta

Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle

editamarkos - fotkaeditamarkos, 22. novembra 2020

Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila za knižný poukaz od ROH z príležitosti MDŽ. Niektoré jedlá z mletého mäsa pripravujem len podľa jej receptov, medzi inými aj plnku do plnenej kapusty.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g mleté
80 g obarená, scedená, vychladnutá
1 ks
štipka
1 KL
1 štipka
1,5 KL
1 ks (orestovaná na masti)
1 strúčik roztlačený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a zmes dobre spracujeme. Zmesou naplníme listy hlávkovej kapusty alebo vytvoríme kopčeky. Ďalej už postupujeme podľa svojich zvyklostí a gusta.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Robím podobne, len bez majoránu a cesnaku (to už dávam len do fašírok).