Foto: anad
Recept na tieto medovníky mám z nejakého staršieho časopisu. Podobné som tu nenašla a keďže sú fakt super a vďaka sušenému ovociu nestvrdnú, podelím Zobraziť celý popisRecept na tieto medovníky mám z nejakého staršieho časopisu. Podobné som tu nenašla a keďže sú fakt super a vďaka sušenému ovociu nestvrdnú, podelím sa s ostatnými. Tento rok som do nich pridala sušené marhule, datle a zaujímavý sušený physalis. Nie sú presladené ako by sa mohlo zdať.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Sušené ovocie pomelieme, pridáme med a premiešame. Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme zomleté ovocie s medom, rozpustené maslo a premiešame.
- 2
Potom prisypeme zmes preosiatej múky, sódy bikarbóny, perníkového korenia a zamiesime cesto. Cesto v mikroténovom vrecku odložíme do chladničky do druhého dňa.
- 3
Odležané cesto na doske ho rozvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm a povykrajujeme rôzne tvary, môžeme ozdobiť kúskami orechov. Medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 °C približne 6-7 minút.
- 4
Ešte horúce upečené medovníky potrieme rozšľahaným vajcom.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu