Medovníky
Medovníky

Medovníčky so sušeným ovocím

anad - bez fotkyanad, 12. decembra 2021
Medovníčky so sušeným ovocím
Foto: anad

Recept na tieto medovníky mám z nejakého staršieho časopisu. Podobné som tu nenašla a keďže sú fakt super a vďaka sušenému ovociu nestvrdnú, podelím sa s ostatnými. Tento rok som do nich pridala sušené marhule, datle a zaujímavý sušený physalis. Nie sú presladené ako by sa mohlo zdať.

50
porcií
30 minút
príprava
6-7 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
150 g
3 ks
200 g
100 g
500-550 g
1,5 ČL
3 ČL
Na potretie:
1 ks
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené ovocie pomelieme, pridáme med a premiešame. Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme zomleté ovocie s medom, rozpustené maslo a premiešame.

  2. 2

    Potom prisypeme zmes preosiatej múky, sódy bikarbóny, perníkového korenia a zamiesime cesto. Cesto v mikroténovom vrecku odložíme do chladničky do druhého dňa.

  3. 3

    Odležané cesto na doske ho rozvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm a povykrajujeme rôzne tvary, môžeme ozdobiť kúskami orechov. Medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 °C približne 6-7 minút.

  4. 4

    Ešte horúce upečené medovníky potrieme rozšľahaným vajcom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nemusia byť zlé, ba ešte aj lepšie, ak sú obohatené tým ovocím, aj keď sušeným.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha