U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej kuchyňe, preto všetci v rodine milujeme tieto chute Zobraziť celý popisU nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej kuchyňe, preto všetci v rodine milujeme tieto chute a sami sa ich učíme aj pripravovať. Tentoraz to budú " Strapaté pagáčiky"
porcií
Suroviny
| Cesto: | |
| 50 dkg |
|
| 25 dkg |
|
| 2 |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| 1 ks (na potretie) |
|
| Plnka: | |
| 250 ml |
|
| 4 dkg |
|
| 4 dkg |
|
| 1 |
|
| 5 dkg |
|
|
|
|
| 15 dkg |
|
Postup
-
1
Múku rozdrobíme s ramou, potom pridáme žĺtka, soľ a smotanu. Spracujeme a na 1 hodinu odložíme do chladničky. .
- 2
Na pomúčenej doske rozváľkáme cesto natenko a "vytrháme" pagáčiky.
- 3
Dáme na papierom vyložený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 8-15 minút na 180 stupňoch.
- 4
V hrnci rozmiešame vajce, soľ, múku a strúhaný syr, potom pomaly prilievame mlieko, a nahladko rozmiešame. Dáme variť a pri stálom miešaní varíme na husto.
- 5
Odstavíme z ohňa a primiešame 5dkg ramy(masla), dáme vychladnúť. 2 Pagáčiky zlepíme s krémom a potom ich pováľkáme v strúhanom syre.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu