
Cuketa v hrašce s vařenýma brambůrkama
Brambory nakrájet, uvařit, přidat máslo a pažitku z mražáku. Cuketu nakrájet a obalit v hrašce...

Mandľové podkovičky
Poznáte to: dlho dlho po sviatkoch ešte vyjedáte suché pečivo a s nostalgiou spomínate na dlhé dni...

Cheesecake bez lepku s mandarínkovou polevou
Cheesecake bez lepku sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. My sme si povedali – je jeseň, poďme teda nakombinovať obľúbené jesenné chute....

Paštétové čipsy
Recept mam z damskeho casopisu od jednej pani z Liptovskeho Mikulasa. Tak som to vyskusala a...

Amylové rezy
Recept mám ešte z doby keď som chodila na kurzy varenia, je to rýchly koláč keď...

Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka
Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

Ryba s mandľami
Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

Tvarohová nátierka
Umyjeme a nakrájame si jarnú cibuľku, pridáme kozí tvaroh a maslo. Osolíme a okoreníme podľa...

Polievka z pečených paradajok a paprík
Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

Medovníčky
Do misy dáme rozpustiť 250g medu a 250g palmarínu. Kým sa zmes pomaly rozpúšťa pripravíme si...

Brokolicový šalát s plátkom lososa
Veľmi dlho som sa nevedel dostať na chuť brokolice, až zvíťazil ten najjednoduchší variant. Uvarená...

Tortička Evy a Adama
Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 0, 5 cm. Vymastíme formu. Rozvaľkané cesto...

Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou
Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou,...

Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

Srnčí hubový chrbát
Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...

Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...

Výborné paradajkové cupcakes s jahodovým prekvapením
Tieto paradajkové cupcake chutia naozaj vynikajúco. Sú vláčne, svieže a nikto by nikdy neuhádol z...

Bryndzové štvorčeky s vločkami
Chceli sme si s dcérkou pripraviť naše obľúbené bryndzové pečivo. No akosi nám došla múka...

Kefírové ovocné smoothie
Recept na chutný a zdravý ovocný smoothie nápoj z kefíru s čerstvými jahodami a záhradnými čučoriedkami...

Kuracie stehná na červenej karí omáčke à la Východ
Kožu na kuracích stehnách som narezal a stehná sprudka opiekol na panvici s troškou masti a cesnakom....

Hovädzia polievka na taliansky spôsob
Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30–40 minút

Sojarik 2010
Receptov na sóju je tu viac, ako má "šaľeny kalapoch". Pre odporcov sóje: sóje -...

Rebarborové tiramisu
Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky....