Foto: izabella929
Domáce cestoviny máme radi . Robím ich raz s tvarohom, inokedy s makom...vždy sú veľkou pochúťkou. A preto, že pestujem lieskové oriešky, tak som Zobraziť celý popisDomáce cestoviny máme radi . Robím ich raz s tvarohom, inokedy s makom...vždy sú veľkou pochúťkou. A preto, že pestujem lieskové oriešky, tak som dnes urobila rezance s nimi..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, soli a vajec si urobím polotuhé cesto.Cesto rozvaľkám na veľké okrúhle pláty, ktoré pokrájam na pasy a tie pokrájam na rezance. Do hrnca si dám zovrieť vodu , pridámsoľ.Keď voda vrie, zavarím do nej rezance.Vyberiem ich, polejem lyžicou oleja.Na tanier naložím rezance posypem mletým orieškami ,posypem práškovým cukrom a polejem maslom.
Diskusia k receptu