Špargľovo-jablkový šalát s rukolou

elixir - fotkaelixir, 10. januára 2015
Špargľovo-jablkový šalát s rukolou
Foto: elixir

Svieži, šťavnatý šalát s kyselkavou chuťou.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

150 g očistená
1 ks malé červené
2 hrste
0,5 PL biely
1 PL červená
2 PL
1 PL extra virgin
0,5 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z tekutých surovín pripravíme zálievku a dosolíme podľa chuti.

  2. 2

    Špargľu krájame do šikma na podlhovasté plátky. Jablká rozkrojíme na štvrtiny, odstránime jadro a takisto nakrájame na podlhovasté plátky. Toto spolu v mise prelejeme zálievkou a dobre premiešame.

  3. 3

    Primiešame umytú rukolu a podávame. Odporúčam čerstvé pečivo potreté maslom, ktorým nešetríme.

    Špargľovo-jablkový šalát s rukolou - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
Áno, iba som olúpala. Ak si ešte neskúšala takto špargľu, niekedy kúsok schrúmni, budeš prekvapená, aká je šťavnatá. Aj keď tú svoju typickú chuť a vôňu získava prevarením, ani surová nie je na zahodenie. :)
marikahr
to teda musim vyskusat, len neviem, ci sa mi podari v tomto obdobi zohnat sparglu :-(
kazdopadne vdaka za inspiraciu ;-)
1x elixir
rebeka14
páči sa mi,že sa to tepelne neupravuje,ale to čerstvé pečivo by som vylúčila
1x elixir
bozulka
Zaujímavé,surovú špargľu som nikdy neskúšala ochutnať,ale čo nebolo môže byť.Šaláty mám veľmi rada...
1x elixir

Zaujímavé video z archívu TV Varecha