Slané slimáky
Slané slimáky

Slimáky so špenátom a slaninkou

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 1. januára 2024
Slimáky so špenátom a slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. chladené
1 ks
2 strúčiky
2 PL
100 g (plátky)
300 g čerstvé listy
250 g strúhaný
1 ČL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejeme olej a dozlatista na ňom restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme na pásiky nakrájané plátky slanina a krátko restujeme. Pridáme umyté a odkvapkané lístky špenátu, necháme zvädnúť, premiešame a odstavíme.

  2. 2

    Do vychladnutého špenátu vmiešame nastrúhaný syr, ochutíme červenou údenou paprikou, soľou, mletým čiernym korením.

  3. 3

    Na pomúčenej pracovnej doske natenko rozvaľkáme pizzové cesto do tvaru obdĺžnika. Na cesto rozložíme pripravenú špenátovú zmes. Pevne zvinieme do tvaru rolády. Nakrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.

  4. 4

    Slimáky rozložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia