Slimáky so špenátom a slaninkou
Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 1. januára 2024
mesačník Varecha, 1. januára 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 bal. chladené |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
100 g (plátky) |
|
300 g čerstvé listy |
|
250 g strúhaný |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Na panvici rozohrejeme olej a dozlatista na ňom restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme na pásiky nakrájané plátky slanina a krátko restujeme. Pridáme umyté a odkvapkané lístky špenátu, necháme zvädnúť, premiešame a odstavíme.
- 2
Do vychladnutého špenátu vmiešame nastrúhaný syr, ochutíme červenou údenou paprikou, soľou, mletým čiernym korením.
- 3
Na pomúčenej pracovnej doske natenko rozvaľkáme pizzové cesto do tvaru obdĺžnika. Na cesto rozložíme pripravenú špenátovú zmes. Pevne zvinieme do tvaru rolády. Nakrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.
- 4
Slimáky rozložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.
Tiež slané slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu