Austrálsky zemiakový šalát so slaninou
Foto: dorenika
Náš vianočný zemiakový šalát si šetrím na Vianoce a Veľkú
noc. Na víkendové barbecue robievam tento šalát s chrumkavou slaninou, mladou cibuľkou a petržlenom. Zobraziť celý popisNáš vianočný zemiakový šalát si šetrím na Vianoce a Veľkú
noc. Na víkendové barbecue robievam tento šalát s chrumkavou slaninou, mladou cibuľkou a petržlenom.
Zdroj: The Cooking Collective
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Neošúpané zemiaky nakrájame na kúsky a dáme variť do hrnca so zeleninovým vývarom, vodou a soľou. Varíme dokým sú uvarené, ale nie rozvarené! Uvaríme 4 vajcia na tvrdo a dáme ich vychladiť.
-
2
Zapneme rúru na 220 °C a na plechu vyloženom papierom na pečenie dáme piecť slaninu. Po upečení do chrumkava ju nakrájame na drobno. Ja používam takú na tenko nakrájanú, ak používate slovenskú, tak usmažte na panvici.
- 3
Uvarene zemiaky a slaninu dáme do misy. Pridáme majonézu, horčicu, ocot, nadrobno nasekanú cibuľu a vňať, ďalej papriku, soľ a korenie. Premiešame a ochutnáme. Pridáme ocot, soľ a korenie dokým to nechutí na jednotku. Potom pridáme vajcia nakrájane na kúsky a jemne premiešame.
- 4
Šalát vychladíme aspoň 3-5 hodín. Dobrú chuť.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu