Foto: cenculka30
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks (na potretie) |
|
štipka |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
120 g |
|
80 ml |
|
20 ml |
|
200 ml |
|
z 1 pomaranča |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spracujeme, zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu v chladničke. Po hodine rozvaľkáme a dáme do vymastenej tortovej formy ( 23 cm ). Okraje spravíme vyššie, aby nevytiekol krém a dáme zas odpočinúť do chladu na 20 minút. Na vrch cesta dáme alobal a pečieme 15 minút na 180 °C potom dáme dole alobal potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme niekoľko minút kým nezhnedne. Necháme vychladnúť.
- 2
Zatiaľ si pripravíme krém. Smotanu spolu s pomarančovou kôrou zahrejeme, keď začne mierne vrieť stiahneme z ohňa. Necháme trocha ochladiť. Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka s cukrom pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu a primiešame smotanu bez kôry. Nalejeme na korpus a dáme piecť na 145 °C 50 až 60 minút. Ma sa to tak jemne triasť. Necháme vychladiť pri izbovej teplote. Korpus sa môže zdať trocha tvrdý, ale do druhého dňa pekne zmäkne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@cenculka30 vyzera to vyborne, idem na to ;-)