Pomarančová brulée - torta

cenculka30 - fotkacenculka30, 9. januára 2012

Suroviny

Cesto:
125 g
50 g
50 g
1 ks
1 ks (na potretie)
 štipka
Plnka:
4 ks
120 g
80 ml
20 ml
200 ml
z 1 pomaranča




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spracujeme, zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu v chladničke. Po hodine rozvaľkáme a dáme do vymastenej tortovej formy ( 23 cm ). Okraje spravíme vyššie, aby nevytiekol krém a dáme zas odpočinúť do chladu na 20 minút. Na vrch cesta dáme alobal a pečieme 15 minút na 180 °C potom dáme dole alobal potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme niekoľko minút kým nezhnedne. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme krém. Smotanu spolu s pomarančovou kôrou zahrejeme, keď začne mierne vrieť stiahneme z ohňa. Necháme trocha ochladiť. Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka s cukrom pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu a primiešame smotanu bez kôry. Nalejeme na korpus a dáme piecť na 145 °C 50 až 60 minút. Ma sa to tak jemne triasť. Necháme vychladiť pri izbovej teplote. Korpus sa môže zdať trocha tvrdý, ale do druhého dňa pekne zmäkne.

Diskusia k receptu

tothka
Prosím ťa čo znamená : primiešame smotanu bez kôrky, nevypadlo ti niečo v texte receptu? ináč, vyzerá fajn dala by som si ku káve.
wevewe
@tothka ved to je v poriadku-smotana sa zahreje s pomarancovou korou, potom sa kora vyberie a pouzije len smotana
@cenculka30 vyzera to vyborne, idem na to ;-)
ola111
Ou,ou,takéto mám veľmi rada,pekná je...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia