Banánovo-jablkovy chlebík

janetka6 - bez fotkyjanetka6, 8. novembra 2011

Ak mate par bananov na "poslednych nohach" :) spravte si rychlo bananovo jablkovy chlebik.S pouzitim tmaveho muscovado cukru ma chlebik krasny karamelovy nadych. Samotne Zobraziť celý popisAk mate par bananov na "poslednych nohach" :) spravte si rychlo bananovo jablkovy chlebik.S pouzitim tmaveho muscovado cukru ma chlebik krasny karamelovy nadych. Samotne banany maju pri peceni nadhernu vonu a v tom kusok skorice cely zazitok len umocnuje:)))

Suroviny

50 g
100 g
2 velke
4 male
2 osupane
250 g
1 ks
1 PL
1 KL
2 PL /nemusia byť/
85 g




Postup

  1. 1

    Mixerom zmiesam makke maslo s cukrom do peny. Dalej uz miesam len rucne.Postupne zlahka pridam vajicka. Vsetko spolu premiesam. Medzitym si v miske vidlickou popucim banany. Olupem a nastruham jablka. (pripadne nakrajam na male kocky). Pridam do zmesi. Nakoniec pridam preosiatu muku s kypriacim praskom, skoricou a muskatovym orieskom. Ak mam rada hrozienka, pridam aj tie.

  2. 2

    Masa je dost tazka a husta. Najlepsie je pouzit maly hlboky plech dlzky cca 30 cm a siroky asi 10 cm. Ten vymasteny vysypem mukou a vlozim pripravenu masu.

  3. 3

    Cele peciem asi 40 min v 180 st. rure, priebezne kontrolujem. Vonia naozaj krasne:)

Diskusia k receptu

evanaaa
Ten chlebík-koláčik je iste dobrý a bez toho cukru muscovado by to asi nebolo ono, aj keď ja neviem, o aký cukor sa jedná, možno odpíšeš a vysvetlíš. Ale pre mňa by to potom nebolo, ( som diab.), ale cukor by sa možno dal nahradiť sladidlom. Zatiaľ si recept ukladám do KK.
janetka6
teraz som si uvedomila, ze to asi nie je vhodne pre diabetikov.
carinne
prosím koľko masla tam ide? hneď prvá veta je "Mixerom zmiesam makke maslo s cukrom do peny" ale ja nevidím v zozname surovín žiadne maslo :( ďakujem.
janetka6
ahoj carinne, dakujem za upozornenie, je to 85 gramov masla:)pekny den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia