Foto: elixir
Drobné pečivo ku káve, nie veľmi sladké. (cca 418kJ na 1 ks) S menšími úpravami som sa inšpirovala časopisom EatSmarter!
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zohrejeme mlieko (okrem 1 PL) a zmiešame s droždím, nádobu prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
-
2
Nachystáme si múku, med a maslo...
-
3
Po 10 minútach pridáme droždie a vymiesime cesto, ktoré na teplom mieste necháme odpočívať 50 minút.
-
4
Z ovocia a mandľovej múčky nachystáme plnku - umyté a očistené ríbezle premiešame s na drobno pokrájaným banánom a múčkou.
-
5
Odpočinuté cesto nachystáme, rozvaľkáme...
-
6
...a rozdelíme na dvanásť častí...
-
7
Každú časť potom ešte rozvaľkáme do širšia a plníme ovocím.
-
8
...zrolujeme každú naplnenú časť od hrubšieho konca k tenšiemu, potom rožky zľahka potrieme zvyšným mliekom.
-
9
Nachystané rožky dáme piecť na 200°C 20-25 minút.
-
10
Tu sú rožteky už upečené.
-
11
...a tu jeden v reze.
-
12
Energetické hodnoty (cca) - 1 ks: 418kJ
Bielkoviny: 3g
Sacharidy: 16,5g
Tuky: 3g
Diskusia k receptu