Kura na slížoch

8020 - bez fotky8020, 16. februára 2010

Tento recept sa v našej rodine dedí po kraslici a pokiaľ viem, pozná ho len veľmi málo gazdiniek.

6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 do 2 kg
250 g
350 g
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Na 250g masla upečieme kura. Počas pečenia si na zvyšku masla udusíme očistené, pokrájané šampiňóny, pridáme čierne korenie, rascu a soľ podľa chuti. Tiež si pripravíme z muky, vody, vajec a soli "slíže", ktoré odvaríme. "Slíže" sú hrubšie ako niťovky a tenšie ako rezance. Ja robievam slíže z 1kg múky. Pre pohodlnejšiu prípravu môžete použiť kúpené slíže.

  2. 2

    Po upečení kura vyberieme z výpeku, oberieme od kostí a mäso pokrájame alebo potrháme na menšie kúsky. Do výpeku pridáme podusené šampiňóny a odvarené slíže a kúsky mäsa. Všetko zmiešane a podľa chuti prisolíme a okoreníme.

  3. 3

    Pre lepšiu chuť je možné jedlo ešte zapiecť 10min v trúbe ale k tomu sa už v našej rodine nedostanem, pretože všetci sa na toto jedlo vrhnú skôr ako stihnem pekáč vložiť do rúry.

Diskusia k receptu

halina
Tento recept sa mi páči, verím, že sa na to vrhajú, vyskúšam a potom oznámim výsledok. Vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia