Zapekaná dubáková žemľovka
Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Do kyslej smotany postupne zašľaháme žĺtky, mlieko, čierne korenie, soľ a horčicu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a všetko spolu premiešame.
- 2
Zmes tak bude krásne nadýchaná. Rožky nakrájame na kolieska a na plech ukladáme vrstvy rožkov a praženice, ktorú sme pripravili na cibuľke s dubákmi (pražíme kým huby nie sú mäkké, vopred sme si ich namočili do studenej vody), údenou parenicou, cesnakom a petržlenovou vňaťou.
- 3
Nakoniec žemľovku zalejeme smotanovou zmesou a pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 180 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu