Zapekaná dubáková žemľovka

Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011
Zapekaná dubáková žemľovka
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

150 g, sušené
750 g
6 ks
3 dl
2 PL
2 ks
10 ks
2 ks
4 strúčiky
praženica:
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do kyslej smotany postupne zašľaháme žĺtky, mlieko, čierne korenie, soľ a horčicu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Zmes tak bude krásne nadýchaná. Rožky nakrájame na kolieska a na plech ukladáme vrstvy rožkov a praženice, ktorú sme pripravili na cibuľke s dubákmi (pražíme kým huby nie sú mäkké, vopred sme si ich namočili do studenej vody), údenou parenicou, cesnakom a petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Nakoniec žemľovku zalejeme smotanovou zmesou a pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 180 stupňov.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Ja si myslím, že autor iba zabudol prirátať vajíčika na praženicu, a že tých 6 vajec je do zálievky - s ohľadom teda na množstvo smotany aj dubákov. A určite praženicu tiež aspoň zo 6 vajec.
Nebolo by to zasa veľa vajec? Ale recept sa mi páči, hríby mám síce suchohríby, a ešte Judášovo ucho, ale to sa asi nehodí, len tie modráky.
Mám kopec dubákov v mrazničke a takisto nasušených, výborná inšpiracia, musí to byť dobrá mňamka.Recept si ukladám do mojej KK.
takze sa ospravedlnujem, na prazenicu potrebujeme este 4 vajicka, inak je to v poriadku a postup je spravny, odporucam k zemlovke podat, alebo ju malinko preliat kyslou smotanou, prajem Vam dobru chut!!!
Tak som ani nebola ďaleko, že na praženicu môžeme tiež použiť 6 vajec... Asi aj áno, keď vezmeme do úvahy obchodové "vajčulienky" - v porovnaní s vajčiskami, čo používajú reštaurácie.

Pridaj komentár k receptu: