Zapekaná dubáková žemľovka

Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011
Zapekaná dubáková žemľovka
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

150 g, sušené
750 g
6 ks
3 dl
2 PL
2 ks
10 ks
2 ks
4 strúčiky
praženica:
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do kyslej smotany postupne zašľaháme žĺtky, mlieko, čierne korenie, soľ a horčicu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Zmes tak bude krásne nadýchaná. Rožky nakrájame na kolieska a na plech ukladáme vrstvy rožkov a praženice, ktorú sme pripravili na cibuľke s dubákmi (pražíme kým huby nie sú mäkké, vopred sme si ich namočili do studenej vody), údenou parenicou, cesnakom a petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Nakoniec žemľovku zalejeme smotanovou zmesou a pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 180 stupňov.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tie vajíčka si asi treba rozdeliť ako chceme do praženice a do smotany, možno na polovicu...