Bezlepkové trojhranky s medvedím cesnakom
Pripravíme kvások zo 150 ml mlieka, droždia a cukru, ktorý necháme 10 minút vzísť.
Jednoduché croissanty
Nechcelo sa mi robiť zložitý postup croissantov, tak som si to zjednodušila a doma veľmi chutili....
Jednoduché domáce žemle zo zemiakového cesta
Jednoduché, lacné a rýchle pečivo, ktoré si môžete upiecť naozaj hocikedy....
Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.
Jemné žemle z domáceho droždia
Keď sa Vám v obchode nepodarilo kúpiť droždie, skúste si ho vyrobiť doma. Je to...
Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača
Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť....
Minichlebíky
Tieto bosniaky z chlebového cesta, alebo minichlebíky, sú úžasné aj niekoľko dní po upečení. Vhodné sú k desiatovej polievke či gulášu, prívarku, alebo len tak na zahryznutie pri grilovačke....
Slané pečivo so syrom
Jednoduché špaldové celozrnné pečivo s plátkom syra na vrchu. Vhodné na raňajky alebo desiatu :-)
Žemle na hamburgery
Premeňte svoju kuchyňu na prvotriednu pekáreň a pripravte si domáce pečivo na hamburgery.
Slané pletenky s vegetou
Dnes na slanú nôtu som upiekla tieto pletenky vhodné napríklad aj k pivu.
Olivové kytičky a šunkové věnečky
Přesátou mouku dáme do mísy, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí ,...
Mini bulky s pikantní klobásou a parmazánem
Tak opět něco křupavého a pikantního. Super k pivu a vínu. Jsou výborné, ...
Pečivo s tahini pastou a melasou / Tahinli Çörek
Výborné turecké pečivo s chrumkavým povrchom, lístkujúcou striedkou a jedinečnou chuťou. Je skvelé na posedenie...
Bezlepkové rustikálne žemle
Dnes sme sa pohrali s našou múkou Promix BETA a vykúzlili sme z nej takéto krásne žemle....
Maslové rožteky po mojom
Teda „moje ako moje“! Nechal som sa (a rád) inšpirovať našou priateľkou na Varecha.sk, kuchárkou a zároveň prispievateľkou par excellence, @Cesminaz....
Stredoveké šišky
Sladká dobrota podľa starého receptu, v ktorej hrá hlavnú úlohu kombinácia slanej chuti bieleho pečiva so...
Pizzovníky
Veľmi chutné pizzové slimáky, ktoré vedia na oslavách nahradiť tradičné obložené chlebíčky.
Bezlepkové celozrnné bagety
Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť...
Bezlepková ciabatta
Domáce pečivo má niečo do seba. Bezlepková ciabatta sa vám bude hodiť určite počas celého leta, kedy ju môžete podávať ku grilovanému mäsu alebo si ju vychutnať k letnému šalátu....
Cesnakovo-bylinkové žemle
Mäkké a chutné žemle, po ktorých vám bude rozvoniavať celá kuchyňa. K polievke, k...
Nivové kytičky
Mouku prosejeme a promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme...