Kysnuté cesnakové špirálky fotorecept
Foto: sonulienka
Ako vidím na Vareche dnes na Sviatok práce sú skoro len sladké recepty, tak ja pridám jeden slaný k vínečku.
porcií
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najprv si urobíme kvások: Mlieko, med a droždie si rozmiešame a necháme vzísť kvások - trvá to asi tak 10 minút. Keď máme kvások zídený, do preosiatej múky primiešame soľ, pridáme vodu, olej a na koniec kvások a dobre vypracujeme cesto. Ja ako vždy strojom.
-
3
Nádobu, v ktorej bude cesto kysnúť natrieme olejom a vložíme do nej vypracované cesto.
-
4
Cesto necháme kysnúť 40 minút. Zabudla som vyfotiť nakysnuté cesto, tu už je pripravené na spracovanie.
-
5
Z cesta si krájame kúsky, ja som mala 19 kusov a každý vážil 60-61 g.
-
6
Z každého vyvaľkáme 25 cm dlhé šúľky.
-
7
Zoberieme si špajdľu, ktorej spodok namočíme do vody a začneme na ňu šúľok natáčať. Vrch špajdle tiež namočíme do vody. Takto si pripravíme asi 5 kusov na plech a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozpusteným maslom s cesnakom. Maslo som si rozpustila skorej, aby mi trochu stuhlo, lepšie sa potiera. Tu som mala 6 kusov ale ďalšie som dávala menej.
-
8
Tu je rozpustené maslo s cesnakom a pridala som aj trochu soli. Pečieme na 190-200 stupňov 15-20 minút do ružova. Ale to už si každá svoju rúru poznáte.
-
9
No a tu sú upečené.
-
10
Sú naozaj výborné a k vínku ako stvorené.
-
11
Tak čo poviete, vyskúšate? Odporúčam.
Prave sa chystam na chorvatske Slance a Ty pridas tento uzasny recept. A ja mam teraz dilemu.
Super napad s tymi spajdlami.
Tak pre čo si sa rozhodla? Obidva recepty sú super odporúčam aby si upiekla obidva určite neostanú. Pozdravujem.
veru áno už je skoro po nej...
veru aj mňa zaujal trochu som si ho prispôsobila a recept je na svete, vyskúšaj neobanuješ.
Asi zacnem s tymi Slancami.
Soni, mne sa ta mukova poleva nepaci. Co navrhujes meisto nej?
Tak skús len posypať hrubozrnnou morskou soľou
Namočiť spodok špajgle sa myslí po dĺžke alebo len jeden koniec? Nestačí celú špajgľu namočiť naraz do vody?
Marienka nie je treba namáčať celú špajdľu to len konce cesta aby sa prichytili na špajdľu. Teda keď začínaš a keď končíš zatáčanie.
Vysvetlila som Marienke prečo sa špajdle namáčajú konce cesto sa tak prilepí na špajdľu a nespadne dole zo špajdle keď sa položí na plech.