Kysnuté cesnakové špirálky fotorecept
Ako vidím na Vareche dnes na Sviatok práce sú skoro len sladké recepty, tak ja pridám jeden slaný k vínečku.
porcií
príprava
na 190-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
42 g |
|
300 g vlažná |
|
70 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
650 g |
|
10 g |
|
Na potretie: | |
125 g |
|
6-7 strúčikov |
|
trocha |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najprv si urobíme kvások: Mlieko, med a droždie si rozmiešame a necháme vzísť kvások - trvá to asi tak 10 minút. Keď máme kvások zídený, do preosiatej múky primiešame soľ, pridáme vodu, olej a na koniec kvások a dobre vypracujeme cesto. Ja ako vždy strojom.
-
3
Nádobu, v ktorej bude cesto kysnúť natrieme olejom a vložíme do nej vypracované cesto.
-
4
Cesto necháme kysnúť 40 minút. Zabudla som vyfotiť nakysnuté cesto, tu už je pripravené na spracovanie.
-
5
Z cesta si krájame kúsky, ja som mala 19 kusov a každý vážil 60-61 g.
-
6
Z každého vyvaľkáme 25 cm dlhé šúľky.
-
7
Zoberieme si špajdľu, ktorej spodok namočíme do vody a začneme na ňu šúľok natáčať. Vrch špajdle tiež namočíme do vody. Takto si pripravíme asi 5 kusov na plech a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozpusteným maslom s cesnakom. Maslo som si rozpustila skorej, aby mi trochu stuhlo, lepšie sa potiera. Tu som mala 6 kusov ale ďalšie som dávala menej.
-
8
Tu je rozpustené maslo s cesnakom a pridala som aj trochu soli. Pečieme na 190-200 stupňov 15-20 minút do ružova. Ale to už si každá svoju rúru poznáte.
-
9
No a tu sú upečené.
-
10
Sú naozaj výborné a k vínku ako stvorené.
-
11
Tak čo poviete, vyskúšate? Odporúčam.
Prave sa chystam na chorvatske Slance a Ty pridas tento uzasny recept. A ja mam teraz dilemu.
Super napad s tymi spajdlami.
Tak pre čo si sa rozhodla? Obidva recepty sú super odporúčam aby si upiekla obidva určite neostanú. Pozdravujem.