Sladké raňajkové pečivo videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. decembra 2021

Fantastické pečivo, ktoré chutí vždy, nielen na raňajky. ? Veľmi jednoducho a rýchlo si ho podľa tohto receptu viete pripraviť aj vy doma. Chutí Zobraziť celý popisFantastické pečivo, ktoré chutí vždy, nielen na raňajky. ? Veľmi jednoducho a rýchlo si ho podľa tohto receptu viete pripraviť aj vy doma. Chutí naozaj skvelo takto samotné, ale je úžasné aj natreté maslom, marmeládou, alebo medom? K tomu už len pohár čaju, mlieka, alebo podľa chuti horúce kakao či mliečnu kávu!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/12/sladke-ranajkove-pecivo-s-maslom-dzemom.html?m=1

20 minút
na 180 °C
Sladké raňajkové pečivo (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
1 kg
200 g
100 g
2 ks
cca 5,5 dl
50 g čerstvé
3 PL
2 bal.
2 KL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 celý




Postup

  1. 1

    V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme maslo, jogurt, žĺtky a v 3 dl mlieka napučané droždie. Zvyšných cca 2,5 dl mlieka zapracúvame postupne. Máme dostať polomäkké jemné cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto trocha pomúčime a krátko vymiesime do bochníka. Necháme 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na rovnaké kúsky. Každý jeden kúsok znova premiesime do bochníčka. Podsypávame len minimom múky. Urobené bochníčky hneď pokladieme na plech s papierom ďalej od seba. Prikryjeme zľahka tenkou utierkou a necháme 15 minút podkysnúť.

  3. 3

    Keď bochníčky podkysli, natrieme ich vajíčkom a posypeme makom. Napokon nožnicami zastrihneme 1-2x do každého bochníčka a dáme plech do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 20 minút. Treba si to sledovať. 

    Sladké raňajkové pečivo (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečivo je výborné aj len tak samotné s kakaom a mliekom, ale natreté maslom a medom, či marmeládou je priam úžasné? Prajem dobrú chuť!!!

    Sladké raňajkové pečivo (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

sracz
Veľmi rád pripravujem čerstvé pečivo v bársakej podobe na raňajky. Priznávam sa bez "mučenia", rád som chválený i obdivovaný a aj tento Tvoj recept, vážená a milá @Cesminaz kopírujem a zrealizujem s podobným cieľom či zámerom. Ďakujem Ti a úprimne pozdravujem!


haji
Krásná práce, video je neuvěřitelné. Cesmínko, tvoje ruce pracují se surovinami, těstem neskutečně lehce a jemně! Klobouk dolů před tvojí šikovností a lehkostí rukou. Sladké raňajkové pečivo z tvé dílny bych mohla jíst celý den. A klidně suché hmmm
cesminaz
@atina som rada, že sa receptík páči :-) @sracz dakujem krásne ako za pochvalu, tak aj za ružu🥰 Budem velmi rada ak pečivo vyskúšaš! Tiež pekne pozdravujem do dialky🙂 @haji zlatá, dakujem krásne za tvoje milé slová🥰 Teším sa, že si si aj video pozrela a že sa ti páči. Srdečne pozdravujem a prajem pekný deň!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia