Bryndzové pečivo
Bryndzové pečivo

Bryndzové slimáky

divoska4444 - bez fotkydivoska4444, 22. júla 2017

Slané pečivo, výborná pochúťka na párty k vínu alebo pivu.

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
50 g
50 g (alebo bravčová masť)
2 ks
30 g
1 KL
250 ml vlažné
Plnka:
250 g (môže byť aj údená)
200 g
3 ks varené v šupke
podľa chuti prerastená údená
Na dokončenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou vlažného mlieka. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.

  2. 2

    Potom pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.

  3. 3

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik.

  4. 4

    Slaninku nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny na plnku (zemiaky ošúpané a postrúhané ) a vymiešame. Tým máme plnku hotovú.

  5. 5

    Každý diel cesta potrieme plnkou, Zrolujeme do rolády, ktorú ešte troška pogúľame. Rolády nakrájame na rovnaké kúsky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme šľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom, rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi 20 min (záleží od druhu rúry).

Diskusia k receptu

ariela6
chutne pagačiky ukladam si a skusim aj ja ich upeciet
haji
I mně se líbí, určitě jsou výborné!
ywett
Aj tvoje slané chuťovky sa mi páčia, určite sú chutné ☺