Bryndzové slimáky
Foto: divoska4444
Slané pečivo, výborná pochúťka na párty k vínu alebo pivu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
50 g |
|
50 g (alebo bravčová masť) |
|
2 ks |
|
30 g |
|
1 KL |
|
250 ml vlažné |
|
Plnka: | |
250 g (môže byť aj údená) |
|
200 g |
|
3 ks varené v šupke |
|
podľa chuti prerastená údená |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou vlažného mlieka. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
- 2
Potom pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- 3
Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik.
- 4
Slaninku nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny na plnku (zemiaky ošúpané a postrúhané ) a vymiešame. Tým máme plnku hotovú.
- 5
Každý diel cesta potrieme plnkou, Zrolujeme do rolády, ktorú ešte troška pogúľame. Rolády nakrájame na rovnaké kúsky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme šľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom, rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi 20 min (záleží od druhu rúry).
Tiež bryndzové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu