Bezlepkové pečivo
Bezlepkové pečivo

Bezlepkové lúpačky fotorecept

lenkula - fotkalenkula, 8. decembra 2021
Bezlepkové lúpačky (fotorecept)
Foto: lenkula
8
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

250 ml
9 KL
3 ks
100 ml
 štipka
1 bal.
100 g
300 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 celý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravte si všetky suroviny, aby mali izbovú teplotu.

    Bezlepkové lúpačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky s cukrom a olejom vymiešajte do peny. Sypké suroviny premiešajte a nasypte do misy so žĺtkovou penou, zalejte mliekom a vymieste cesto.

    Bezlepkové lúpačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracované cesto nechajte vykysnúť zakryté aspoň 45 minút.

    Bezlepkové lúpačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto naolejujte a preložte na dosku, rozdeľte na 8 kusov. Každý kus cesta naolejovanými rukami vytvarujte do obdĺžnikovej placky a zrolujte. Pri prekladaní na plech trocha ohnite do tvaru rožka.

    Bezlepkové lúpačky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nechajte podkysnúť na plechu ešte 20 minút a rozpáľte rúru na 200 stupňov.

    Bezlepkové lúpačky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sú lúpačky podkysnute a rúra rozpálená, potrite lúpačky vajcom a posypte makom, teplotu v rúre stiahnite na 190 stupňov a dajte piecť na horný aj spodný ohrev bez ventilátora.

    Bezlepkové lúpačky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Asi po 20 minútach pečenia (záleží na rúre) máte hotovo! Dobrú chuť.

    Bezlepkové lúpačky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha