Bezlepkové lúpačky fotorecept
Foto: lenkula
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Pripravte si všetky suroviny, aby mali izbovú teplotu.
-
2
Žĺtky s cukrom a olejom vymiešajte do peny. Sypké suroviny premiešajte a nasypte do misy so žĺtkovou penou, zalejte mliekom a vymieste cesto.
-
3
Vypracované cesto nechajte vykysnúť zakryté aspoň 45 minút.
-
4
Vykysnuté cesto naolejujte a preložte na dosku, rozdeľte na 8 kusov. Každý kus cesta naolejovanými rukami vytvarujte do obdĺžnikovej placky a zrolujte. Pri prekladaní na plech trocha ohnite do tvaru rožka.
-
5
Nechajte podkysnúť na plechu ešte 20 minút a rozpáľte rúru na 200 stupňov.
-
6
Keď sú lúpačky podkysnute a rúra rozpálená, potrite lúpačky vajcom a posypte makom, teplotu v rúre stiahnite na 190 stupňov a dajte piecť na horný aj spodný ohrev bez ventilátora.
-
7
Asi po 20 minútach pečenia (záleží na rúre) máte hotovo! Dobrú chuť.
Diskusia k receptu