Bezlepkové plnené štangle

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 22. októbra 2019. Komerčný recept.

Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.

15-20 minút
na 240 °C

Suroviny

150 ml vlažná
1/2 kocky
1 KL
100 g
250 g
100 g
1,5 KL
250 ml
2 PL
Na náplň:
200 g
120 g (v celku)
Okrem toho:
 na potretie
 na podsypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások zo 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10-15 minút nakvasiť na teplom mieste.

  2. 2

    Ostatné suroviny dáme do kuchynského robota. Pridáme aj nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto. Necháme nakysnúť v teple prikryté 60 minút.

  3. 3

    Na pomúčenú dosku položíme vykysnuté cesto. Premiesime a rozdelíme na 2 časti. Z každej vyvaľkáme obdĺžnik o veľkosti aké veľké chceme štangle. Rozrežeme na 3,5 cm pásiky.

  4. 4

    Syr nakrájame na menšie hranolčeky. Zabalíme ho do kolieska šunky. Uložíme do stredu pásu cesta a kraje na vrchu spojíme (poriadne pritlačíme, aby syr nevytiekol). Týmto postupom pripravíme všetky pásy cesta. Štangle uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 15-20 minút prikryté podkysnúť.

  5. 5

    Vyhrejeme rúru na 240 °C. Pred pečením potrieme štangle olivovým olejom a pečieme 15-20 minút, pokiaľ nezhnednú.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
A nešlo by to s normální moukou? Já totiž celiakií (naštěstí!) netrpím, tak proč bych měl utrácet za speciální přípravky. Jinak se mi to docela líbí.
používateľ nemá avatar
123
@ivan14 (22.10.2019 20:56)

podľa mňa, by to určite šlo, použiť hladkú alebo polohrubú múku... pri mnohých receptoch si to tiež "opačne" skúšame na celiatické ...

Pridaj komentár k receptu: