Bezlepkové plnené štangle
Foto: potravinarskavyrobaliana
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.
na 240 °C
Suroviny
150 ml vlažná |
|
1/2 kocky |
|
1 KL |
|
100 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
1,5 KL |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
Na náplň: | |
200 g |
|
120 g (v celku) |
|
Okrem toho: | |
na potretie |
|
na podsypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme kvások zo 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10-15 minút nakvasiť na teplom mieste.
- 2
Ostatné suroviny dáme do kuchynského robota. Pridáme aj nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto. Necháme nakysnúť v teple prikryté 60 minút.
- 3
Na pomúčenú dosku položíme vykysnuté cesto. Premiesime a rozdelíme na 2 časti. Z každej vyvaľkáme obdĺžnik o veľkosti aké veľké chceme štangle. Rozrežeme na 3,5 cm pásiky.
- 4
Syr nakrájame na menšie hranolčeky. Zabalíme ho do kolieska šunky. Uložíme do stredu pásu cesta a kraje na vrchu spojíme (poriadne pritlačíme, aby syr nevytiekol). Týmto postupom pripravíme všetky pásy cesta. Štangle uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 15-20 minút prikryté podkysnúť.
- 5
Vyhrejeme rúru na 240 °C. Pred pečením potrieme štangle olivovým olejom a pečieme 15-20 minút, pokiaľ nezhnednú.
Tiež Štangle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podľa mňa, by to určite šlo, použiť hladkú alebo polohrubú múku... pri mnohých receptoch si to tiež "opačne" skúšame na celiatické ...