Bezlepkové kaiserky
Foto: ayiry
Toto cesto je vhodné na akékoľvek pečivo. Bezlepkáčka som druhý rok, takže niekoľko druhov cesta mi prešlo rukami a nie každé bolo jedlé Zobraziť celý popisToto cesto je vhodné na akékoľvek pečivo. Bezlepkáčka som druhý rok, takže niekoľko druhov cesta mi prešlo rukami a nie každé bolo jedlé hoci aj pár minút po upečení. Je hlavne jednoduché na prípravu, a neupratuje sa po ňom kuchyňa pol dňa :) Pečenie pre bezlepkáča je výzva, no môžme s priateľom povedať že sme to po dvoch rokoch zvládli a našli konečne vhodný recept ktorý je chutný aj na druhý deň :)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do vlažnej vody rozdrobíme droždie a lyžicou rozmiešame.
- 2
Pridáme múku, soľ, cukor a lyžicou vymiešame dohladka (cesto bude lepivé). Cesto preložíme na dosku a nalejeme olej. Miesime až vznikne bochník.
- 3
Cesto bude stále trochu lepivé, no ak sa nám zdá moc, prilejeme olej.
- 4
Cesto preložíme do misky, prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 45 minút, pokiaľ zdvojnásobí svoj objem.
- 5
Rúru vyhrejeme na 230 °C a vložíme do nej hrnček s vodou. Rukou jemne odtrhávame cesto a tvarujeme bochníčky. (Robila som aj plnené rožky - na doske som cesto jemne roztlačila, dala plátok syra a salámy a zrolovala). Bochníčky som posypala na záver syrom, sezamom a morskou soľou. Ukladala som ich na plech s papierom na pečenie. Piekla som ich 10 minút na 230 °C. Po 10 minútach som vybrala hrnček s vodou a znížila teplotu v rúre na 190 °C a dopekala som ďalších 10 minút.
- 2
Ďakujeme. Chlebík sa popravde ešte nepodaril :-/ tej chuti kváskoveho pečivka sa veru nič nevyrovná.
čítak diskusiu,pridala som tam viac druhov.