Bezlepkové pečivo
Bezlepkové pečivo

Bezlepkové kaiserky

ayiry - fotkaayiry, 27. decembra 2020
Bezlepkové kaiserky
Foto: ayiry

Toto cesto je vhodné na akékoľvek pečivo. Bezlepkáčka som druhý rok, takže niekoľko druhov cesta mi prešlo rukami a nie každé bolo jedlé Zobraziť celý popisToto cesto je vhodné na akékoľvek pečivo. Bezlepkáčka som druhý rok, takže niekoľko druhov cesta mi prešlo rukami a nie každé bolo jedlé hoci aj pár minút po upečení. Je hlavne jednoduché na prípravu, a neupratuje sa po ňom kuchyňa pol dňa :) Pečenie pre bezlepkáča je výzva, no môžme s priateľom povedať že sme to po dvoch rokoch zvládli a našli konečne vhodný recept ktorý je chutný aj na druhý deň :)

12
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
1/2 kocky
7 g
8 g
225 g vlažná
15 g




Postup

  1. 1

    Do vlažnej vody rozdrobíme droždie a lyžicou rozmiešame.

  2. 2

    Pridáme múku, soľ, cukor a lyžicou vymiešame dohladka (cesto bude lepivé). Cesto preložíme na dosku a nalejeme olej. Miesime až vznikne bochník.

    Bezlepkové kaiserky - obrázok 2
  3. 3

    Cesto bude stále trochu lepivé, no ak sa nám zdá moc, prilejeme olej.

    Bezlepkové kaiserky - obrázok 3
  4. 4

    Cesto preložíme do misky, prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 45 minút, pokiaľ zdvojnásobí svoj objem.

    Bezlepkové kaiserky - obrázok 4
  5. 5

    Rúru vyhrejeme na 230 °C a vložíme do nej hrnček s vodou. Rukou jemne odtrhávame cesto a tvarujeme bochníčky. (Robila som aj plnené rožky - na doske som cesto jemne roztlačila, dala plátok syra a salámy a zrolovala). Bochníčky som posypala na záver syrom, sezamom a morskou soľou. Ukladala som ich na plech s papierom na pečenie. Piekla som ich 10 minút na 230 °C. Po 10 minútach som vybrala hrnček s vodou a znížila teplotu v rúre na 190 °C a dopekala som ďalších 10 minút.

    Bezlepkové kaiserky - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Vydarili sa Ti. Občas robievam a už som 2 dni v pokušení.Ale kvások dozrieva,tak bude chlieb,lebo kváskové je kváskové :-). A tak som miesto pečiva dnes urobila placky a 2 dni bez chleba a pečiva vydržím :-))).
1x haji
ayiry
@frezia68 (29.12.2020 10:03)

Ďakujeme. Chlebík sa popravde ešte nepodaril :-/ tej chuti kváskoveho pečivka sa veru nič nevyrovná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia