Pomaly pečený bravčový bôčik
Michal Škorec
šéfkuchár, dnes 13:00
šéfkuchár, dnes 13:00

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
180+20 minút
na 120/220 °C
na 120/220 °C
Postup
-
1
Bôčik nasolíme, nakoreníme, spodnú časť môžeme aj namarinovať a odokrytý kožou hore uložíme do chladničky. Robí sa to preto, aby sa koža vysušila a bola po upečení chrumkavejšia.
- 2
Kožu môžeme pred pečením narezať do štvorčekov, potrieme olejom a dáme do pekáča. Pečieme pri teplote 120-130 °C asi 2,5–3 hodiny. Po polhodine bôčik podľa potreby mierne podlejeme. Pečieme odokrytý.
- 3
Po troch hodinách teplotu zvýšime na 220 °C a dopekáme asi 20–25 minút, aby sa koža upiekla pekne dozlata a dochrumkava.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu