Medové srdiečka s čokoládovou polevou a pistáciami
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 29. novembra 2022
foodblog Medové motúzy, 29. novembra 2022
Foto: Jana Štrbková
40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme srdiečka, odkrojky cesta opäť spracujeme do bochníčka, rozvaľkáme a srdiečka vykrajujeme dovtedy, kým neminieme všetko cesto.
- 3
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 10 minút.
- 4
Čokoládová poleva: Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.
- 5
Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Vrch srdiečok namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu