Voňavé medové muffiny bez lepku
Foto: novalim
Keď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie. Ak k tomu vonku ešte aj zasneží – romantika Zobraziť celý popisKeď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie. Ak k tomu vonku ešte aj zasneží – romantika ako vyšitá :-). Dnes máme pre vás presne takýto recept, ktorý sa hodí na raňajky alebo desiatu. Upečte si s nami medové muffiny bez lepku. Prekvapia vás svojou jedinečnou chuťou, ktorú docielime kombináciou tých správnych korenín.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
45 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL strúhaný (mletý) |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
140 ml (pre bezlaktózovú verziu môžete použiť rastlinné mlieko neutrálnej chuti) |
|
2 ks väčšie |
|
Postup
-
1
Všetky suché prísady preosejeme a premiešame do misky. V strede spravíme jamku a do nej nalejeme mlieko premiešané s rožšľahanými vajíčkami. Varechou zľahka miešame, kým sa nám nevytvorí hladká zmes. Snažíme sa miešať jemne, aby sme nepremiešali zmes. Pridáme tekutý med, ktorý sme zmiešali s trstinovým cukrom a ešte chvíľu zľahka premiešame, aby sme všetky prísady prepojili. Do muffinového plechu naukladáme papierové košíčky a do nich nalejeme cesto.
- 2
Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút. Po dopečení necháme muffiny vychladnúť. Prípadne ich môžeme potrieť sirupom a vyváľať v trstinovom cukre.
Tiež bezlepkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu