Polievka z medvedieho cesnaku s tvarohovými knedličkami

Rastislav Krampl
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 23. apríla 2021
Polievka z medvedieho cesnaku s tvarohovými knedličkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

20–30 lístkov
1 ks menšia
2 PL (alebo maslo)
150 ml
500 ml
500 ml
1 ČL
Tvarohové knedličky:
150 g
1 ks
1 PL (z bieleho pečiva)
1 PL strúhaný




Postup

  1. 1

    V hrnci na tuku do sklovita opražíme najemno nakrájanú cibuľu s asi 5 lístkami medvedieho cesnaku, zalejeme bielym vínom a necháme povariť. Zalejeme vývarom a mliekom a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Povaríme asi 10 minút a zahustíme kukuričným škrobom rozpusteným v 1 PL studenej vody. Necháme zľahka prevrieť.

  2. 2

    Do vriacej polievky vložíme prekrájané listy medvedieho cesnaku, necháme zovrieť. Tyčovým ponorným mixérom polievku rozmixujeme do hladkej a penistej konzistencie. Podľa potreby prípadne dochutíme a ihneď podávame s knedličkami.

  3. 3

    Tvarohové knedličky: Zmiešame tvaroh, žĺtok, syr a strúhanku. Zmes ochutíme a necháme 5 minút odstáť. Z masy vytvarujeme 2 lyžičkami knedličky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody. Pomalým varom ťaháme cca 5–8 minút. Knedličky vytiahneme z vody a odložíme na teplé miesto.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia