Polievka z medvedieho cesnaku s tvarohovými knedličkami
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 23. apríla 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
| 20–30 lístkov |
|
| 1 ks menšia |
|
| 2 PL (alebo maslo) |
|
| 150 ml |
|
| 500 ml |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| Tvarohové knedličky: | |
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL (z bieleho pečiva) |
|
| 1 PL strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci na tuku do sklovita opražíme najemno nakrájanú cibuľu s asi 5 lístkami medvedieho cesnaku, zalejeme bielym vínom a necháme povariť. Zalejeme vývarom a mliekom a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Povaríme asi 10 minút a zahustíme kukuričným škrobom rozpusteným v 1 PL studenej vody. Necháme zľahka prevrieť.
- 2
Do vriacej polievky vložíme prekrájané listy medvedieho cesnaku, necháme zovrieť. Tyčovým ponorným mixérom polievku rozmixujeme do hladkej a penistej konzistencie. Podľa potreby prípadne dochutíme a ihneď podávame s knedličkami.
- 3
Tvarohové knedličky: Zmiešame tvaroh, žĺtok, syr a strúhanku. Zmes ochutíme a necháme 5 minút odstáť. Z masy vytvarujeme 2 lyžičkami knedličky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody. Pomalým varom ťaháme cca 5–8 minút. Knedličky vytiahneme z vody a odložíme na teplé miesto.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu