Medovníky
Medovníky

Medovníčky

nika168 - fotkanika168, 29. októbra 2017
Medovníčky
Foto: nika168

Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte mnoho receptov na medovníčky, neprinášam niečo extra iné, len môžte skúsiť aj tento recept, ktorý som našla v kuchárskej knižke, minulý rok vyskúšala a vyskúšam znova, pretože sú mäkkučké veľmi dlho. Ak chcete, vyskúšajte tento rok, ja určite áno :D

15 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
200 g
150 g
3 ks
3 ČL
2 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky ingrediencie, hotové cesto zabalíme do fólie a necháme cez noc v chladničke. Pečieme v rúre na 180 stupňov do zlatohneda.

  2. 2

    Rada: Ak chceme medovníčky na dlhšiu dobu - napr, ako ozdoby aj na buduci rok, tak nepoužívame maslo, ale radšej Palmarin. Maslo je výborné vtedy, keď chceme mať medovníčky makké a pripravené na zjedenie. Nechávam na vás, podaria sa tak či tak a mne aj po Palmarine boli mäkke niekoľko dní, ja medovníčky využivam väčšinou na ozdobenie a obdarovanie blízkych, ako ozdboby na stromcek a ak chceme papať, tak ich polievam čokoládou, do stredu dám oriešok a pod čokoládovou polevou zmäknú ešte viac. Osobne sa už teším, keď ich budem piecť onedlho znovu :D

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Sú skutočne výnimočné, teda krásne.-)ale ja mám obe ruky ľavé k medovníčkom..)