Foto: nika168
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte mnoho receptov na medovníčky, neprinášam niečo extra Zobraziť celý popisUž sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte mnoho receptov na medovníčky, neprinášam niečo extra iné, len môžte skúsiť aj tento recept, ktorý som našla v kuchárskej knižke, minulý rok vyskúšala a vyskúšam znova, pretože sú mäkkučké veľmi dlho. Ak chcete, vyskúšajte tento rok, ja určite áno :D
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame všetky ingrediencie, hotové cesto zabalíme do fólie a necháme cez noc v chladničke. Pečieme v rúre na 180 stupňov do zlatohneda.
- 2
Rada: Ak chceme medovníčky na dlhšiu dobu - napr, ako ozdoby aj na buduci rok, tak nepoužívame maslo, ale radšej Palmarin. Maslo je výborné vtedy, keď chceme mať medovníčky makké a pripravené na zjedenie. Nechávam na vás, podaria sa tak či tak a mne aj po Palmarine boli mäkke niekoľko dní, ja medovníčky využivam väčšinou na ozdobenie a obdarovanie blízkych, ako ozdboby na stromcek a ak chceme papať, tak ich polievam čokoládou, do stredu dám oriešok a pod čokoládovou polevou zmäknú ešte viac. Osobne sa už teším, keď ich budem piecť onedlho znovu :D
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu