Medovníky
Medovníky

Medovníky s vlašskými orechmi

Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 18. decembra 2021
Medovníky s vlašskými orechmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5-7 minút
na 170 °C

Suroviny

360 g
160 g
40 g mleté
1/2 ČL
1 PL (podľa chuti)
125 g
125 g
2 ks
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suché preosiate ingrediencie zmiešame s jemne nahriatym medom. Pridáme maslo a vajíčka a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme minimálne 24 hodín odležať v chlade.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3–5 mm, povykrajujeme medovníky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 °C v teplovzdušnej rúre asi 5–7 minút, aby získali svetlohnedú farbu.

  3. 3

    Po upečení môžeme medovníky natrieť rozšľahaným žĺtkom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha