Pstruh lososovitý s dipom z masla a medvedieho cesnaku
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 3. apríla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
|
|
1 vetvička |
|
240 g |
|
80 ml |
|
|
|
4 ks |
|
160 g |
|
2 viazaničky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pstruha očistíme a dôkladne vyfiletujeme, umyjeme, osušíme a rozdelíme na štyri časti.
- 2
Maslo na omáčku (180 g) necháme v hrnci jemne zhnednúť. Biele víno s celým korením necháme zredukovať na polovičku. Žĺtky zmiešame so zredukovaným vínom, osolíme a šľaháme nad parou do vytvorenia hustej peny. Odstavíme z ohňa. Do žĺtkovej peny postupne zašľaháme zhnednuté maslo. Do hotovej omáčky pridáme umytý a nasekaný medvedí cesnak.
- 3
Do rozohriatej panvice pridáme olej a tymian. Pstruha opekáme najskôr kožou nadol, po dvoch minútach opatrne otočíme a dopečieme. Rybu vyberieme na papierový obrúsok. V tej istej panvici roztopíme zvyšné maslo a pridáme umyté a prekrojené reďkovky. Krátko prehrejeme, osolíme a okoreníme. Na taniere rozdelíme omáčku, uložíme pstruha a glazované reďkovky.
Tiež pstruh:
Ďalšie recepty:
- 2
Uvádzam to iba ako zaujímavú informáciu ,ak niekomu zafabený pstruh chutí je to iba jeho vec.