Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:
Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi
Recept som si vymyslela a nevieme sa ich dojesť. Uspokoja tak mäsožravcov ako aj bruško a...
Cuketové loďky
Sezóna cukety začína. Máme ich doma radi na rôzne spôsoby. Plnené sú veľmi obľúbené...
Divina na divoko à la Bogar
Titulná foto nie je luxusná, ale nestihla som, keďže sa jedlo a balilo do roboty...
Zapekané mäsko so špargľou a syrom
Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou...
Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku,...
Dedovečka
Dosť bolo babovečiek, upečte si DEDOVEČKU! Samozrejme, že žartujem! Ale takouto dedovečkou sa zavdačíte nielen rodine, ...
Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...
Rolovaná hovädzia slabina v leče
Hovädziu slabinu som dostala od susedkinej rodiny. Ešte som tento druh mäsa nepripravovala nikdy a tak...
Stehno z daniela na červeno
Tento recept mám od jedného známeho, u ktorého som ho viac krát jedol. Napokon som...
Slovenské vtáčiky
Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho...
Králičie stehná na čierno
Tento recept som robil ako prvotinu. Našiel som ho na nete, trochu som ho upravil...
Ragú z králika na červenom víne
Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...
Kurací perkelt s cestovinou
Viem, že sa perkelt jedáva s haluškami, ale nakoľko môj syn ich nemá rád, ...
Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou
Mäsové rolády sú moje obľúbené jedlo. Dajú sa pripravovať na veľa spôsobov a vlastne nikdy nie...
Veľkonočná roláda
Zohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s...
Bravčová panenka s tmavými ringlotami
Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....
Segedínsky guláš
Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo, ...
Rýchle kuracie mäsko
Rýchla a fajná večera, ktorá sa dá pripraviť za pár minút. Alebo sa dá mäsko...
Zajačina à la Stroganoff s jalovcom a drienkovicou
Ortodoxní „Stroganoff_číci‟ budú mať asi výhrady voči tomuto parafrázovanému názvu pre môj ďalší recept na zajačie mäso....
Teľací chrbát v zelenom korení
Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.