Bigos

Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 24. októbra 2017
Bigos
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
100 g
1/4 ks
250 g
1 ks
50 g
1 PL
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, sušené huby namočíme do vriacej vody. Očistíme cibuľu a nakrájame ju najemno, na masti ju opražíme do zlatista, pridáme mäso a spolu opražíme.

  2. 2

    Mäso trochu podlejeme vodou, podusíme 15 minút, potom pridáme kyslú kapustu, bielu kapustu nakrájanú na rezančeky, salámu nakrájanú na kocky a huby. Ak je potrebné, dolejeme vodu, aby sme zakryli všetky suroviny.

  3. 3

    Všetko dusíme na miernom plameni asi hodinu, až kým mäso nezmäkne, dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Mata3636 (24.10.2017 12:50)

A povedzte mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "nevábny"? Skôr sa mi zdá, že niekto nevie, ako vyzerá bigos
1x nadia56