Bigos

Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 24. októbra 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bigos Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
80 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, sušené huby namočíme do vriacej vody. Očistíme cibuľu a nakrájame ju najemno, na masti ju opražíme do zlatista, pridáme mäso a spolu opražíme.

  2. 2

    Mäso trochu podlejeme vodou, podusíme 15 minút, potom pridáme kyslú kapustu, bielu kapustu nakrájanú na rezančeky, salámu nakrájanú na kocky a huby. Ak je potrebné, dolejeme vodu, aby sme zakryli všetky suroviny.

  3. 3

    Všetko dusíme na miernom plameni asi hodinu, až kým mäso nezmäkne, dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Podávame s chlebom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist