Bigos
Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 24. októbra 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 24. októbra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1/4 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, sušené huby namočíme do vriacej vody. Očistíme cibuľu a nakrájame ju najemno, na masti ju opražíme do zlatista, pridáme mäso a spolu opražíme.
- 2
Mäso trochu podlejeme vodou, podusíme 15 minút, potom pridáme kyslú kapustu, bielu kapustu nakrájanú na rezančeky, salámu nakrájanú na kocky a huby. Ak je potrebné, dolejeme vodu, aby sme zakryli všetky suroviny.
- 3
Všetko dusíme na miernom plameni asi hodinu, až kým mäso nezmäkne, dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Podávame s chlebom.
Ďalšie recepty:
- 2
google, slovník a @Hadik vie všetko :-)
A povedzte mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "nevábny"? Skôr sa mi zdá, že niekto nevie, ako vyzerá bigos