Bigos
Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 24. októbra 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 24. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, sušené huby namočíme do vriacej vody. Očistíme cibuľu a nakrájame ju najemno, na masti ju opražíme do zlatista, pridáme mäso a spolu opražíme.
- 2
Mäso trochu podlejeme vodou, podusíme 15 minút, potom pridáme kyslú kapustu, bielu kapustu nakrájanú na rezančeky, salámu nakrájanú na kocky a huby. Ak je potrebné, dolejeme vodu, aby sme zakryli všetky suroviny.
- 3
Všetko dusíme na miernom plameni asi hodinu, až kým mäso nezmäkne, dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A povedzte mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "nevábny"? Skôr sa mi zdá, že niekto nevie, ako vyzerá bigos
google, slovník a @Hadik vie všetko :-)
Veru, - im dłużej, tym lepiej!
tak zacni doverovat dvom kapustam, totiz majstri kuchari, co varia kapustnice vo velkom - kotloch, tiez ju varia z dvoch kapust