Plnená roláda z mletého mäsa
Foto: simonaaaaaaaa
Mäsová roláda plnená praženicou, šunkou, hráškom a nakladanou paprikou.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na 1 PL oleja pripravíme zo všetkých vajec praženicu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Odstavíme.
-
2
Mleté mäso preložíme do misky, zalejeme 100 ml mlieka a prisypeme 100 g strúhaného syra. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie.
- 3
Alobal rozprestrieme a natrieme olejom. Rovnomerne naň rozložíme mäsovú zmes. Po celom povrchu mäsa rovnomerne poukladáme plátky šunky. Praženicu navrstvíme na šunku, do polovice posypeme hráškom a na pásiky nakrájanou paprikou. Pevne zatočíme spolu s alobalom. Môžeme zabaliť ešte do jednej vrstvy alobalu.
- 4
Roládu pečieme v rúre vyhriatej na 200 ºC 1 hodinu. Potom plech vyberieme, alobal odstránime, a roládu pečieme dozlatista ešte 10 – 15 minút (treba priliať vodu na spodok plechu).
- 5
Podávame podľa chuti so zemiakmi, s ryžou, chlebom alebo len so šalátom.
Tiež mäsová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu