Mäsová roláda
Mäsová roláda

Plnená roláda z mletého mäsa

simonaaaaaaaa - bez fotkysimonaaaaaaaa, 21. augusta 2024
Plnená roláda z mletého mäsa
Foto: simonaaaaaaaa

Mäsová roláda plnená praženicou, šunkou, hráškom a nakladanou paprikou.

5
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g mleté
100 g strúhaný
100 ml
150 g
40 g
1 ks
2 strúčiky
5 ks
60 g
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Na 1 PL oleja pripravíme zo všetkých vajec praženicu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Odstavíme.

    Plnená roláda z mletého mäsa - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso preložíme do misky, zalejeme 100 ml mlieka a prisypeme 100 g strúhaného syra. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie.

  3. 3

    Alobal rozprestrieme a natrieme olejom. Rovnomerne naň rozložíme mäsovú zmes. Po celom povrchu mäsa rovnomerne poukladáme plátky šunky. Praženicu navrstvíme na šunku, do polovice posypeme hráškom a na pásiky nakrájanou paprikou. Pevne zatočíme spolu s alobalom. Môžeme zabaliť ešte do jednej vrstvy alobalu.

  4. 4

    Roládu pečieme v rúre vyhriatej na 200 ºC 1 hodinu. Potom plech vyberieme, alobal odstránime, a roládu pečieme dozlatista ešte 10 – 15 minút (treba priliať vodu na spodok plechu).

  5. 5

    Podávame podľa chuti so zemiakmi, s ryžou, chlebom alebo len so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia