Plnené kuracie roládky s batatovým pyré
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 23. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 23. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná naklepeme, osolíme a okoreníme. Žemle nakrájame na kocky, ochutíme soľou, pridáme klinček a žĺtky. Primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pripravenou zmesou naplníme stehienka, ktoré stiahneme do alobalu a pečieme v rúre pri 160 °C asi 20 minút.
- 2
Batatové pyré: Očistené bataty uvaríme v mlieku, ktoré osolíme, okoreníme. Po uvarení ich rozmixujeme, pridáme pomarančovú šťavu a nakoniec zjemníme maslom.
- 3
Omáčka: Na oleji opražíme nakrájanú šalotku dozlatista. Pridáme tymian, soľ, cukor, podlejeme bielym vínom, necháme zredukovať na polovicu a nakoniec zjemníme maslom.
Tiež kuracie roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu