Kuracie roládky
Kuracie roládky

Plnené kuracie roládky s batatovým pyré

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 23. februára 2020
Plnené kuracie roládky s batatovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g vykostené
200 g
2 ks
3 g
800 g
z 2 ks
250 g
300 ml
15 g
5 g




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná naklepeme, osolíme a okoreníme. Žemle nakrájame na kocky, ochutíme soľou, pridáme klinček a žĺtky. Primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pripravenou zmesou naplníme stehienka, ktoré stiahneme do alobalu a pečieme v rúre pri 160 °C asi 20 minút.

  2. 2

    Batatové pyré: Očistené bataty uvaríme v mlieku, ktoré osolíme, okoreníme. Po uvarení ich rozmixujeme, pridáme pomarančovú šťavu a nakoniec zjemníme maslom.

  3. 3

    Omáčka: Na oleji opražíme nakrájanú šalotku dozlatista. Pridáme tymian, soľ, cukor, podlejeme bielym vínom, necháme zredukovať na polovicu a nakoniec zjemníme maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia