Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami
Foto: monn
Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si cibuľu a na drobno nakrájame. Do zlata osmažíme na oleji a pridáme na slíže nakrájané hovädzie mäso. Osmažíme. Keď je mäso zatiahnuté, osolíme, okoreníme a necháme dusiť - pustí vlastnú šťavu. Postupne pridávame vývar, aby bolo mäso zaliate a dusilo sa. Keď je polomäkké, pridáme paradajkový pretlak, zalejeme vývarom alebo vodou podľa toho, koľko chceme mať omáčky a dusíme so mäkka.
- 2
Kým sa nám mäso dusí, rozmiešame si trochu zmäknutého masla s múkou na zahustenie - cca 30 g masla a polievková lyžica múky, záleží na množstve omáčky. Vložíme to do omáčky a necháme to rozvariť, omáčka by mala byť pekne lesklá a krémová, nakoniec pridáme brusnice najlepšie čerstvé tak za hrsť, ak nemáte čerstvé tak aj sušené.
- 3
Ako príloha je najlepšia knedľa alebo tarhoňa. Ja to ešte na tanieri posypem postrúhaným syrom.
Tiež omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu