Špíz z troch druhov mäsa s grilovanou kukuricou

Peter Vaculka
šéfkuchár reštaurácie Srdiečko v Skalici, 14. júla 2022
Špíz z troch druhov mäsa s grilovanou kukuricou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Špíz podávame s grilovanou zeleninou, pečeným zemiakom, kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

140 g
140 g
140 g
2 ks
200 g
2 ks čerstvá
2 ks sladká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a očistené mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu rozkrájame na väčšie mesiačiky, slaninu a papriku na hrubšie pláty.

  2. 2

    Pripravené suroviny striedavo ponapichujeme na hrubšiu špajdľu. Pripravený špíz osolíme hrubou soľou a necháme odležať v chladničke.

  3. 3

    Každú kukuricu rozkrájame na 3 hrubé kolieska a obvaríme vo vode. Špíz vložíme na rozpálený gril, osolíme, okoreníme a grilujeme domäkka aj s kukuricou. Trvá to asi 15–20 minút.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha