Špíz z troch druhov mäsa s grilovanou kukuricou
Peter Vaculka
šéfkuchár reštaurácie Srdiečko v Skalici, 14. júla 2022
šéfkuchár reštaurácie Srdiečko v Skalici, 14. júla 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Špíz podávame s grilovanou zeleninou, pečeným zemiakom, kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a očistené mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu rozkrájame na väčšie mesiačiky, slaninu a papriku na hrubšie pláty.
- 2
Pripravené suroviny striedavo ponapichujeme na hrubšiu špajdľu. Pripravený špíz osolíme hrubou soľou a necháme odležať v chladničke.
- 3
Každú kukuricu rozkrájame na 3 hrubé kolieska a obvaríme vo vode. Špíz vložíme na rozpálený gril, osolíme, okoreníme a grilujeme domäkka aj s kukuricou. Trvá to asi 15–20 minút.
Tiež Špíz:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu