Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 20. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
100 g |
|
100 ml |
|
150 g |
|
600 g |
|
200 g (sladké zemiaky) |
|
1 stredne veľký ks |
|
4 guľky |
|
4 guľky |
|
2 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením, bobkovým listom a celým čiernym korením. Pridáme líčka, opečieme z každej strany, podlejeme vlažnou vodou, pridáme soľ a dusíme do zmäknutia 45 – 60 minút.
- 2
Karfiol očistíme a uvaríme domäkka. Vodu scedíme, pridáme čerstvý špenát, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, korenie, smotanu a dve rozšľahané vajcia. Všetko spolu premiešame. Pripravíme cesto: Maslo, vajce a múku zmiešame na hladké cesto. Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom, vyložíme cestom a vytvarujeme podľa formy. Karfiolovo–špenátovú zmes vlejeme do formy vystlanej cestom, posypeme parmezánom a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 60 minút.
- 3
Batáty očistíme, umyjeme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, dochutíme soľou a varíme do zmäknutia asi 35 – 40 minút. Potom ich scedíme a vymixujeme na hladké pyré, ktoré zjemníme maslom. Hovädzie líčka vyberieme z hrnca a zvyšný vývar zredukujeme a zjemníme maslom na omáčku.
Tiež hovädzie líčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu